27/01/2024
Υλικά
240 γρ. αλεύρι, 00
50 γρ. άμυλο πατάτας
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
120 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική
12 γρ. μαγιά
150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 ξύσμα πορτοκαλιού
1 ξύσμα λεμονιού
80 ml σπορέλαιο
30 ml νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη για τουλάχιστον 2 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού καθώς και το ξύσμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το άμυλο και τη μαγιά και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας. Ύστερα προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε ξανά για 30 δευτερόλεπτα με το σύρμα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε το επιφάνεια με ζάχαρη. Ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 40/45 λεπτά, κάνουμε πάντα το τεστ οδοντογλυφίδας πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.