ΚεντρικήΚοινωνικά

“Από την ευέλικτη μάθηση και την εκπαιδευτική ρομποτική στην τεχνητή νοημοσύνη”

31/1/2024

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 19:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «από την ευέλικτη μάθηση και την εκπαιδευτική ρομποτική στην τεχνητή νοημοσύνη» και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ι.Μ.ΚΑ.Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στο πλαίσιο της γιορτής των Τριών Ιεραρχών και ομιλητής θα είναι ο Δρ. Αντώνιος Ι. Κωνσταντάρας, Καθηγητής Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:”Ενώ διάγουμε την εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, οι εκπαιδευτικές πρακτικές στη χώρα μας παραμένουν προσκολλημένες στα πολύ επιτυχημένα μοντέλα του προηγούμενου αιώνα.

Η ευέλικτη μάθηση σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική ρομποτική συμπράττουν στην σύγκλιση των απαιτήσεων της Βιομηχανίας 4.0 με την απόκτηση ωφέλιμων δεξιοτήτων των σημερινών μαθητών στην αγορά εργασίας του αύριο, ξεκινώντας ακόμη και από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.Η ραγδαία εξέλιξη στην τεχνητή νοημοσύνη διαμορφώνει ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, απαιτήσεις, προκλήσεις αλλά και προβληματισμούς, για τα οποία οφείλουμε να προετοιμάσουμε τις γενιές που ακολουθούν.

Τα ως άνω θα έχουμε την δυνατότητα να συζητήσουμε μαζί με τον προσκεκλημένο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Δρ. Αντώνιο Ι. Κωνσταντάρα, στην ομιλία/παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο, εν όψει της υψηλής εορτής της Παιδείας των Αγίων Τριών Ιεραρχών”.

 

Πηγήhttps://www.cretalive.gr

Related posts

Ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) Δήμου Γρεβενών

xristiana

Αυτά είναι τα 42 σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά για το χρηματοδοτούμενο έργο κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ

xristiana

7 φορέματα με εκπληκτικά prints που θα βάλουν χρώμα και ζωντάνια στο φετινό σου καλοκαίρι

xristiana