ΚεντρικήΟμορφιά

Skincare: Tips που πρέπει να ακολουθήσω μετά τον βαθύ καθαρισμό!

15/12/2023

έρετε πως όπως κάθε beauty addict έχω εμμονή με τον σωστό καθαρισμό προσώπου που ειδικά το βράδυ ακολουθώ μια μικρή ιεροτελεστία για να αναζωογονήσω την επιδερμίδα μου.

Ο διπλός καθαρισμός ειδικά του προσώπου, πρώτα με micellar water ή λάδι και έπειτα με ένα αφρώδες προϊόν, είναι η βάση για οποιαδήποτε μορφή περιποίησης επιλέξει έπειτα να ακολουθήσει ο καθένας στην καθημερινότητά του. Η επιδερμίδα οξυγονώνεται, το σμήγμα απομακρύνεται και έτσι όλα τα προϊόντα που ο καθένας χρησιμοποιεί στην καθημερινή του ρουτίνα περιποίησης για το πρόσωπο, εισχωρούν πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα, προσδίδοντας όλα τα συστατικά που εμπεριέχουν.

Ένας βαθύς και αποτελεσματικός καθαρισμός προσώπου επίσης, πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο, σε έναν δερματολόγο για να αφαιρεθεί κάθε παρουσία σμήγματος για ένα λαμπερό και καθαρό πρόσωπο!

Χρειάζεται να γίνει από κάποιον που γνωρίζει ακριβώς τη διαδικασία για να αποφευχθούν κοκκινίλες, μολύνσεις ή έντονοι ερεθισμοί. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μέθοδοι όπως η κλασσική με τον ατμό και την αφαίρεση σμήγματος με το μεταλλικό εργαλείο, η δερμοαπόξεση με διαμάντι ή η θεραπεία με υδρογονωμένο νερό και πίεση. Το διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια και σούπερ αποτελεσματικό “Aqua Peeling Hydra Facial” ή αλλιώς ο πιο καινοτόμος καθαρισμός προσώπου που εξυγιαίνει σε βάθος την επιδερμίδα και επαναφέρει την υγρασία και τη φωτεινότητα στο δέρμα.

Τι πρέπει να προσέχω μετά από έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου όμως;

Φυσικά, ύστερα από τον καθαρισμό προσώπου, όπου έχουν ανοίξει οι πόροι του δέρματος και έχει γίνει μια διαδικασία, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Χρειάζεται για κάποιες μέρες να χρησιμοποιείς πετσέτες μιας χρήσης ή χαρτομάντηλα μετά το πλύσιμο του προσώπου. Γενικά προτίμησε απαλά χαρτομάντηλα μετά τον καθαρισμό που δεν ερεθίζουν το δέρμα.

Να αποφεύγεις το βάψιμο για μια δυο μέρες

Να μην ακουμπάς τα χέρια σου στο πρόσωπο αν δεν είναι καθαρά.

Να κοιμάσαι σε καθαρές μαξιλαροθήκες, ιδανικά σε μεταξωτές για βελούδινη επιδερμίδα το άλλο πρωί. Γενικά η μεταξωτή μαξιλαροθήκη θα αλλάξει την υφή της επιδερμίδας σου!

Να μην ξεχνάς ποτέ να φοράς αντηλιακό, ακόμα και τις πιο συννεφιασμένες μέρες!

Όλα τα παραπάνω είναι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις μετά από έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου, ανάλογα και με τις ανάγκες του προσώπου του.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Τρέχουμε Και Φέτος Για Καλό Σκοπό Στο “Panorama Charity Fun Run”

xristiana

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

Ταξιδιώτης σε… ποντιακό χωριό

xristiana