ΚεντρικήΥγεία

Το χριστουγεννιάτικο τρόφιμο που μειώνει τη χοληστερόλη και μας δίνει ενέργεια

24/12/2023

Τα συγκεκριμένο τρόφιμο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Περίπου 75 γραμμάρια έχουν 17,6 γραμμάρια πρωτεΐνης, που είναι περίπου το 35% της ημερήσιας αξίας πρωτεΐνης (50 γραμμάρια).

Είναι σημαντικό να προσλαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη κάθε μέρα. Είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μυών και του αίματός σας. Δείτε τι άλλο σας προσφέρει.

Τι είναι η πάπια;

Οι πάπιες είναι προσφιλείς σε πολλούς πολιτισμούς για τα αυγά, τις φτερούγες και το κρέας τους. Εκτρέφονται για αυτά τα εδώ και τουλάχιστον 4.000 χρόνια. Όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, η πάπια είναι ένα είδος κρέατος που ανήκει στα πουλερικά.

Η Ασία έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση για προϊόντα πάπιας και πουλερικά, αλλά η πάπια καταναλώνεται επίσης στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία που απορρέουν από την απόλαυση του κρέατος πάπιας.

Οφέλη για το λίπος πάπιας για την υγεία

  1. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά
  2. Μειωμένη χοληστερόλη
  3. Χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα
  4. Αυξημένα επίπεδα ενέργειας

1. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά

Το λίπος πάπιας είναι πιο πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη σε σχέση με πολλά άλλα ζωικά προϊόντα και μπορεί να προσφέρει τα ακόλουθα αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία.

2. Μειώνει τη χοληστερόλη

Το μονοακόρεστο λίπος στο κρέας πάπιας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης HDL. Μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στη μείωση των επιπέδων της «κακής» LDL χοληστερόλης.

3. Ισορροπεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών υποδηλώνει ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά, όπως το λίπος πάπιας, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Αυτό είναι ακόμη πιο πιθανό εάν αντικαταστήσετε τις θερμίδες σας από υδατάνθρακες με θερμίδες από πολυακόρεστα λίπη.

4. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Το κρέας πάπιας περιέχει υψηλά επίπεδα απαραίτητων αμινοξέων, τα οποία είναι οργανικές ενώσεις που βοηθούν τη λειτουργία του σώματός σας. Το σώμα σας χρησιμοποιεί αμινοξέα για να παράγει ενέργεια.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Με τη «βούλα» του Ευρωκοινοβουλίου φιλικές προς το περιβάλλον οι επενδύσεις στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια

xristiana

ΥΠΕΝ: Πώς θα κάνουν ενεργειακές κοινότητες καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δήμοι

xristiana

Long Covid στα παιδιά: Ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα

xristiana