ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα προστατέψεις την επιδερμίδα των χεριών σου τώρα που η θερμοκρασία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση

22/11/2023

Η προστασία των χεριών μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς συχνά εκτίθενται στον παγωμένο καιρό και μπορούν εύκολα να αποκτήσουν ξηρότητα και να σκάσουν. Δες πώς να προστατεύσεις τα χέρια σου, τώρα που η θερμοκρασία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Ενυδάτωσε συχνά

Άπλωσε τακτικά κρέμα χεριών όλη την ημέρα, ειδικά μετά το πλύσιμο των χεριών σου. Αναζήτησε κρέμες που περιέχουν συστατικά όπως βούτυρο καριτέ, γλυκερίνη ή λάδι καρύδας για να κλειδώσεις την υγρασία.

Φόρα γάντια

Προστάτεψε τα χέρια σου από το κρύο φορώντας γάντια όταν είσαι έξω. Επίλεξε γάντια από ζεστά, μονωτικά υλικά όπως μαλλί ή φλις και βεβαιώσου ότι είναι στεγνά για να αποφύγεις τον ερεθισμό.

Απόφυγε το ζεστό νερό

Το πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια και να οδηγήσει σε ξηρότητα. Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό και ένα απαλό σαπούνι.

Κάνε απαλή απολέπιση

Χρησιμοποίησε ένα ήπιο scrub χεριών μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να επιτρέψεις την καλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών κρεμών.

Ενυδάτωση από μέσα

Πίνε άφθονο νερό για να διατηρείς το σώμα σου ενυδατωμένο, συμπεριλαμβανομένων των χεριών σου.

Χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα

Η θέρμανση εσωτερικών χώρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να κάνει τον αέρα να στεγνώσει, οδηγώντας σε ξηροδερμία. Η χρήση ενός υγραντήρα στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σου μπορεί να προσθέσει υγρασία στον αέρα, ωφελώντας συνολικά τα χέρια και το δέρμα σου.

Προστασία από σκληρά χημικά

Φόρα οπωσδήποτε γάντια όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού ή χρησιμοποιείς προϊόντα καθαρισμού, για να προστατεύσεις τα χέρια σου από σκληρές χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ξηρότητα.

Εφάρμοσε μια θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας

Πριν από τον ύπνο, εφάρμοσε ένα παχύτερο στρώμα κρέμας χεριών ή ενυδατικής κρέμας και μετά φόρα βαμβακερά γάντια όλη τη νύχτα. Αυτό επιτρέπει στην ενυδατική κρέμα να διεισδύσει βαθιά και να ενυδατώσει τα χέρια σου.

Απόφυγε την υπερβολική χρήση αντισηπτικού χεριών

Ενώ τα αντισηπτικά χεριών είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα – πόσο μάλλον σε περίοδο έξαρσης των ιώσεων – , η υπερβολική χρήση μπορεί να συμβάλει στην ξηρότητα. Γι’ αυτό περιόρισέ την και πλύνε τα χέρια σου με κανονικό σαπούνι όταν αυτό είναι εφικτό.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Microblading: Μήπως πέρασε η μόδα των ημιμόνιμων φρυδιών;

xristiana

Έκτακτη Αιμοδοσία Στις 24 Και 25 Αυγούστου Στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

xristiana

Φεστιβάλ προβολής μαθητικών σποτ για την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία

xristiana