ΚεντρικήΟμορφιά

Βάψιμο μαλλιών στο σπίτι: Πολύτιμες συμβουλές που χρειάζεται να δείτε!

22/11/2023

Διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω πολύτιμες συμβουλές.

Με την καθημερινότητα που έχουμε, ο χρόνος για να πάμε στο κομμωτήριο για να βάψουμε τα μαλλιά μας και στη συνέχεια να καθίσουμε και άπειρες ώρες -μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα, θεωρείται πλέον πολυτέλεια για λίγους. Όμως μην ανησυχείς, υπάρχει τρόπος για να μην χάσουν τα υπέροχα μαλλιά σου τη λάμψη τους και να καταφέρουν να διατηρήσουν το αψεγάδιαστο χρώμα τους. Αυτός δεν είναι άλλος από το βάψιμο μαλλιών στο σπίτι! Μπορεί να ακούγεται τρομαχτικό το να τα βάψεις εσύ, χωρίς καμία βοήθεια από κάποιον ειδικό, όμως στην πραγματικότητα θα δεις ότι ίσα – ίσα είναι και πολύ διασκεδαστικό.

Πριν πάρεις όμως την κατάσταση στα χέρια σου και μετατρέψεις το μπάνιο – σαλόνι σου σε salon de beauté, διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω πολύτιμες συμβουλές.

Βαφή Μαλλιών

Η σωστή προετοιμασία είναι η μισή δουλειά.

Πριν ξεκινήσεις να βάφεις την υπέροχη κόμη σου, βεβαιώσου ότι έχεις προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα υλικά: βαφή μαλλιών, πινέλο, γάντια, πετσέτες, καθώς και ένα παλαιότερο ρούχο που δεν σε πειράζει να χαλάσει ή αν δε βγαίνει η βαφή να παραμείνει λερωμένο.

Βαφές μαλλιών υπάρχουν πολλές. Σωστή απόχρωση όμως, μόνο μία. 

Το χρώμα που θέλεις για τα μαλλιά σου το ξέρεις. Τώρα, μένει απλά να μάθεις και την ιδανική απόχρωση για σένα. Σημαντικό είναι να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα σε σένα αλλά και αναδεικνύει τον τόνο της επιδερμίδας σου. Πριν λοιπόν ξεκινήσεις το βάψιμο, μπορείς να ζητήσεις μία συμβουλή από έναν επαγγελματία ή να δοκιμάσεις κάποιο φίλτρο ή app στο κινητό σου για να δεις τις αποχρώσεις και να διαλέξεις ποια είναι εκείνη που σου πάει. 

Κι αν επιθυμείς κάλυψη γκρίζων μαλλιών, σου έχουμε δύο προτάσεις δοκιμασμένες που το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Για ανοιχτό ξανθό, δοκίμασε από τις βαφές μαλλιών της L’Oreal Paris, την Excellence Crème 8 light blonde και για πιο σκούρα απόχρωση, το νούμερο 6 σκούρο ξανθό. Καλύπτουν 100% τα λευκά μαλλιά και προστατεύουν την τρίχα.

Αποδέχομαι τους όρους και τις προϋποθέσεις. 

Και έτσι όπως δεν το διαβάζει ποτέ κανένας… Έτσι δε διαβάζουμε προσεχτικά και τις οδηγίες στα διάφορα προϊόντα. Προσοχή! Εδώ μην το κάνεις αυτό. Κάθε βαφή μαλλιών έχει τις δικές της οδηγίες χρήσης. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολούθησέ τις κατά γράμμα. 

Τήρησε τον σωστό χρόνο σε όλες τις διαδικασίες που αναγράφεται στις οδηγίες. Αν αφήσεις περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται τη βαφή, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αποχρωματικότητα.

Η προστασία της επιδερμίδας είναι πολύ μεγάλο πράγμα!

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία και την εφαρμογή της βαφής, μην ξεχάσεις να απλώσεις λίγη βαζελίνη γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σου για να προφυλάξεις το δέρμα σου από τυχόν ερεθισμούς.

Μία μικρή δοκιμή θα σε πείσει! 

Πριν εφαρμόσεις τη βαφή σε όλα σου τα μαλλιά, κάνε πρώτα μία δοκιμή σε ένα μικρό τμήμα των μαλλιών σου για να βεβαιωθείς ότι βγαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ομοιόμορφο είναι όμορφο.

Επίλεξε ένα χοντρό σχετικά πινέλο και χρησιμοποίησέ το για να εφαρμόσεις τη βαφή και να καλύψεις όλα τα μαλλιά – ομοιόμορφα. Ξεκίνησε την εφαρμογή από τις ρίζες προς τις άκρες για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Τα βαμμένα μαλλιά και τα μάτια σου!

Εντάξει τα έβαψες, τα κατάφερες και μπράβο σου. Όμως, για να συνεχίσει να ακτινοβολεί το βαμμένο σου μαλλί χρειάζεται τη σωστή φροντίδα και περιποίηση. Χρησιμοποίησε προϊόντα που είναι ειδικά για βαμμένα μαλλιά –  πέρα από το σαμπουάν και το conditioner σου – όπως μάσκες εντατικής περιποίησης που «κλειδώνουν» και προστατεύουν το χρώμα ενώ παράλληλα ενυδατώνουν τα μαλλιά σου.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Χάρρυ Κλυνν

xristiana

Το μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας παγκοσμίως σημειώνεται σε νησί του Ειρηνικού

xristiana

Συναυλία Στήριξης Των ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου

xristiana