ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμη φέτα στον φούρνο με μέλι και σουσάμι

29/10/2023

Υλικά

4 κομμάτια φέτα, πάχος περίπου 1 εκατοστού

4 φύλλα κρούστας

Φρέσκο ​​θυμάρι και ρίγανη,

Σουσάμι

Λίγο αλεύρι

1 ασπράδι

Μέλι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πανάρουμε τη φέτα σε λίγο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση. Ακουμπάμε το κομμάτι φέτας σε κάθε φύλλο και αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες. Διπλώνουμε τα φύλλα πάνω στη φέτα και κλείνουμε σε πακέτο. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με φέτα.

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και ψήνουμε στους 190°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και φρέσκο ​​θυμάρι και ρίγανη.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Πασχαλινές αγορές από το Pre-Εaster Charity Pop Up Store για την ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου “Ελπίδα”

xristiana

Πώς να μειώσετε τα προβλήματα ύπνου κατά την εμμηνόπαυση

xristiana

Ενημερωτική ημερίδα για την αντιμετώπιση παθήσεων εγκεφάλου & σπονδυλικής στήλης

xristiana