ΚεντρικήΜαγειρική

Μοσχαράκι κοκκινιστό

2/10/2023

Υλικά

  • 600- 700 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 400 ml κόκκινο κρασί
  • 400 ml ζωμό βοδινού
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2- 3 στικς κανέλα
  • 4- 5 σπόρους γαρύφαλλο
  • 4- 5 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα.

Βήμα 2

Προσθέστε τα κομμάτια μοσχαριού και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Ρίξτε στην κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού, τον ζωμό βοδινού, το αλάτι και το πιπέρι. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.

Βήμα 4

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, καλύψτε με καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 1,5- 2 ώρες, μέχρι το μοσχαράκι να μαγειρευτεί και να γίνει μαλακό.

Βήμα 5

Όταν το μοσχαράκι είναι έτοιμο, αφαιρέστε τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες, ή ψωμί για να απολαύσετε την υπέροχη σάλτσα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Όλες οι ηλικίες κινδυνεύουν σχεδόν εξίσου από μακρά COVID-19

xristiana

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος από τον δήμο Θεσσαλονίκης

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Κριέ, προσοχή σε οικονομικά θέματα και προσωπικές υποθέσεις»

xristiana