ΚεντρικήΚοινωνικά

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 9/10

9/10/2023

Ανοιχτή σε συζητήσεις για πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ δήλωσε η Χαμάς, αφότου απείλησε με εκτελέσεις ομήρων αν συνεχίζονταν οι βομβαρδισμοί αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς είναι ανοιχτή να συζητήσει τα περί ανακωχής με το Ισραήλ» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Πέτυχαμε τους στόχους μας» προσέθεσε.

Ο Moussa Abu Marzouk δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Al Jazeera ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» και «όλους τους πολιτικούς διαλόγους», όταν ρωτήθηκε αν η οργάνωση είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή κατάπαυση του πυρός.

Είπε επίσης ότι η Χαμάς είχε συλλάβει «δεκάδες» διπλούς υπηκόους από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ρωσική και κινεζική υπηκοότητα.

Η ανατριχιαστική απειλή της Χαμάς για εκτέλεση ομήρων

Η Χαμάς, νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, με ανατριχιαστική ανακοίνωση και διά στόματος του εκπροσώπου της οργάνωσης, Άμπου Ομπάιντα, απείλησε ότι θα αρχίσει να εκτελεί Ισραηλινούς ομήρους σε απάντηση για τυχόν νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα, χωρίς προειδοποίηση.

Όπως είπε ο Ουμπάιντα, οι μαχητές της Χαμάς δρουν με βάση τις ισλαμικές επιταγές, φροντίζοντας οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι να παραμείνουν σώοι και ασφαλείς.

«Από εδώ και στο εξής κάθε επίθεση εναντίον του λαού μας στα σπίτια του, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, θα έχει ως απάντηση την εκτέλεση ενός από τους ομήρους του εχθρού μας».

Επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση.

«Λυπούμαστε για την απόφαση αυτή, αλλά θεωρούμε τον σιωνιστικό εχθρό και την ηγεσία του υπεύθυνο γι’ αυτό», είπε επίσης ο Ομπέιντα.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Κάντε κλικ στους τίτλους για να διαβάσετε την είδηση που σας ενδιαφέρει.

1.http://Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ- «Μπήκαμε σε bomb room»

2.http://Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για τις δηλώσεις του Αχ. Μπέου.

3.http://Νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ο επίσκοπος Ωρέων Φιλόθεος.

4.http://Κυψέλη: Στο φως εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

5.http://ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε παραπλανητικά sms που ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Related posts

Thessaloniki Street Food Festival 2022

xristiana

3 κινήσεις-ματ για να αυξήσεις την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό σου

xristiana

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

xristiana