ΚεντρικήΠεριβάλλον

Kit που πρέπει να έχετε μαζί σας κατά τις αποδράσεις σας στην φύση

3/10/2023

Οι εξορμήσεις στην φύση είναι μια υπέροχη αφορμή για να χαλαρώσετε, να ξεφύγετε από την πολύβουη καθημερινότητα στην πόλη και να αλλάξετε παραστάσεις. Ωστόσο, όσο ενδιαφέρουσες και αν είναι οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο ενέχουν τον κίνδυνο τραυματισμού και πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι αν δεν θέλετε η απόδρασή σας να καταλήξει σε μια δυσάρεστη περιπέτεια. Βρείτε παρακάτω όλα όσα θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας πριν ξεκινήσετε για την εξόρμησή σας στην φύση και οργανώστε πλήρως ένα musthavekit πρώτων βοηθειών.

Σπρέι για πληγές

Κατά τις δραστηριότητές σας στην ύπαιθρο είναι πολύ πιθανό να τραυματιστείτε και σίγουρα δεν θέλετε να αγωνιάτε αν το τραύμα σας θα μολυνθεί, για αυτό πριν ξεκινήσετε προμηθευτείτε ένα σπρέι για πληγές. Το σπρέι αυτό θα καθαρίσει την πληγή απομακρύνοντας τα μικρόβια, ενώ θα λειτουργήσει παράλληλα ως αιμοστατικό και θα συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση του τραύματος. Ακόμη, στα φαρμακεία θα βρείτε kit για την περιποίηση πληγών ώστε να τα έχετε πάντα μαζί σας.

Επίδεσμοι, γάζες &hansaplast

Από μικρές εκδορές, μέχρι βαθιές πληγές, οι επίδεσμοι και τα αυτοκόλλητα επιθέματα hansaplast είναι απαραίτητα είδη προκειμένου να προστατεύσετε το ανοιχτό τραύμα από τον κίνδυνο της μόλυνσης. Φροντίστε να συμπεριλάβετε στο kitσας αυτοκόλλητα επιθέματα διαφόρων μεγεθών για μεγαλύτερα ή μικρότερα τραύματα και μην παραλείψετε να βρείτε στην αγορά ποικιλία συγκολλητικών επιδέσμων. Επιπλέον, προμηθευτείτε αρκετές αποστειρωμένες γάζες ώστε να καθαρίσετε προσεκτικά τις πληγές.

Εργαλεία

Ακόμη, τα εργαλεία ανήκουν στα είδη που δεν πρέπει να λείπουν από το kitπρώτων βοηθειών σας. Προκειμένου να κόψετε τους επιδέσμους ή τις γάζες στο κατάλληλο μέγεθος θα χρειαστείτε ένα ψαλιδάκι. Φροντίστε να προτιμήσετε ένα μικρό αλλά κοφτερό ψαλιδάκι, ώστε να μην ταλαιπωρείστε την στιγμή που πονάτε. Επίσης, ένας μικρός καθρέφτης και ένα τσιμπιδάκι θα σας είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα σε περίπτωση που πατήσετε κάποιο αγκάθι ή καρφωθεί κάποιο μικρό ξύλο στο χέρι σας.

Φάρμακα & αλοιφές

Φυσικά αν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε κάποια αλλεργία θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα φάρμακα, ωστόσο, πέρα από αυτά, ορισμένα φάρμακα όπως παυσίπονα ή αντιισταμινικά θα σας φανούν πολύ χρήσιμα αν σκοπεύετε να κάνετε μια εξόρμηση στην φύση. Τα συγκεκριμένα φάρμακαθα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε άμεσα έναν ξαφνικό πονοκέφαλο ή τον έντονο κνησμό από κάτι που σας προκάλεσε αλλεργία και δεν πρέπει να λείπουν από το kitπρώτων βοηθειών σας. Στην περίπτωση που θέλετε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε στο kitσας μια αντιβιοτική αλοιφή, καθώς και μια κρέμα ανάπλασης δέρματος για σημάδια.

Related posts

Φεστιβάλ… πελαργών στον Πόρο Φερών

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 17/5

xristiana

Αρχίζει το Φεστιβάλ Πάου στην Αργαλαστή

xristiana