ΚεντρικήΠεριβάλλον

Financial Times: Η ΕΕ εξετάζει παράταση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

22/10/2023

Το ενδεχόμενο να παρατείνει το μέτρο της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Financial Times».

Το πλαφόν τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο, καθώς υπήρχαν φόβοι για τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και του σαμποτάζ του αγωγού στη Βαλτική στην αύξηση των τιμών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για αρνητικές συνέπειες» από τότε που τέθηκε σε ισχύ το μέτρο και ότι οι τιμές του φυσικού αερίου είναι τώρα σχεδόν κατά 90% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει το άρθρο το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

“Μια Αγκαλιά Για Τα Παιδιά” Από Τον Σύλλογο Γυναικών “ΙΡΙΔΑ”

xristiana

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι εκπομπές CO2 από τις μεταφορές στην ΕΕ δεν έχουν μειωθεί από το 2011

xristiana

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας: Σε λειτουργία Πρότυπο Τμήμα για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς

xristiana