ΚεντρικήΟμορφιά

9 συμβουλές για τη γυναικεία ακμή

25/10/2023

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την γυναικεία ακμή.

Ηακμή των ενηλίκων γυναικών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η πάθηση επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, με τον μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου να είναι η κληρονομικότητα. Ας δούμε όμως, ποιοι άλλοι παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ακμής:  

  • Η ακμή προκαλείται κυρίως από την παραγωγή σμήγματος, τη φλεγμονή και τα βακτήρια. Το άγχος, οι ορμόνες και η διατροφή μπορούν να αυξήσουν τη φλεγμονή. Όταν τα επίπεδα του άγχους σας αυξάνονται, παράγετε υψηλότερα επίπεδα ανδρογόνων, τα οποία διεγείρουν τους αδένες λίπους και τα τριχοθυλάκια που συμβάλλουν στην ακμή. Οι γυναίκες παρουσιάζουν συχνότερα ακμή από τους άνδρες, γιατί έχουν περισσότερες διακυμάνσεις στις ορμόνες λόγω των εμμηνορροϊκών κύκλων και της εμμηνόπαυσης. 
  • Η διατροφή παίζει επίσης ρόλο στην ανάπτυξη της ακμής. Οι τροφές που αυξάνουν τα σάκχαρα γρήγορα (γλυκά, ζαχαρούχα ποτά και γενικά τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη), προκαλούν φλεγμονή, η οποία οδηγεί σε αύξηση της ακμής. Επίσης τα γαλακτοκομικά προϊόντα, και τα λιπαρά τρόφιμα επιδεινώνουν την ακμή.
  • Τα καλλυντικά για την επιδερμίδα και τα προϊόντα για τα μαλλιά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ακμή. Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν τους ασθενείς να διαβάζουν τις ετικέτες και να αναζητούν καλλυντικά που είναι μη φαγεσωρογόνα, δηλαδή προϊόντα ή καλλυντικά που δεν περιέχουν συστατικά που φράζουν τους πόρους και οδηγούν σε ατέλειες του δέρματος.

Συμβουλές για αντιμετώπιση ακμής

  • Καθαρίζετε το πρόσωπό τους καθημερινά πρωί και βράδυ με ένα απαλό καθαριστικό. 
  • Αποφύγετε τα σκληρά απολεπιστικά, τα toners και τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ γιατί ερεθίζουν την επιδερμίδα και επιδεινώνουν την ακμή.
  • Ενυδατώνετε το δέρμα σας με μία κρέμα για την ακμή, κατάλληλη για τον συγκεκριμένο τύπο της επιδερμίδα σας. Η ενυδατική κρέμα Effaclar Duo+M της La Roche-Posay είναι ειδικά σχεδιασμένη για λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής σε ενήλικες και εφήβους. Η συγκεκριμένη κρέμα, διορθώνει τις ατέλειες προσώπου, τα μαύρα στίγματα, και τα σημάδια μετά από ακμή, και σας προσφέρει ορατά αποτελέσματα σε 8 ώρες. Δρα κατά της υποτροπής και συντηρεί τα αποτελέσματα της αγωγής για τη νόσο, για 3 μήνες μετά τη διακοπή της χρήσης. Η αποτελεσματικότητά της σε κάθε τόνο δέρματος, ακόμα και σε σοβαρές ατέλειες, είναι κλινικά αποδεδειγμένη. Τέλος, είναι υποαλλεργική και δε φράσσει τους πόρους. Επιπλέον, της κρέμας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και serum για ακμή.
  • Λούζετε καθημερινά τα μαλλιά σας, ειδικά αν έχετε λιπαρά μαλλιά.
  • Προστατεύετε το δέρμα τους χρησιμοποιώντας καθημερινά αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30 και αποφεύγοντας το μαύρισμα. Εναλλακτικά μπορείτε να εφαρμόζετε την Effaclar Duo (+) SPF 30 της La Roche-Posay που είναι μία ενυδατική κρέμα για την ακμή με αντηλιακή προστασία.
  • Αποφεύγετε να αγγίζετε ή να ξύνετε τα σημάδια της ακμής γιατί αυτό θα προκαλέσει περισσότερη ακμή και ουλές.
  • Εφαρμόζετε μόνο τα απολύτως απαραίτητα καλλυντικά στο πρόσωπό σας. Τα πολλά καλλυντικά φράζουν τους πόρους και επιδεινώνουν την ακμή.
  • Αποφεύγετε τα πράγματα που τρίβουν ή πιέζουν το πρόσωπό σας π.χ. κράνος, τηλέφωνο, στενοί γιακάδες, κλπ.
  • Απευθυνθείτε άμεσα σε έναν δερματολόγο, για να σας δώσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση ακμής. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να αντιμετωπίσετε γρήγορα την ακμή και να αποφύγετε τις ουλές. 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κλιματική αλλαγή: Ένας στους δύο Έλληνες δεν κάνει ντους για πάνω από πέντε λεπτά

xristiana

Η Παράσταση “‘Ονειρο Καλοκαιρινής Τρέλας” Από Τη Μεικτή Θεατρική Ομάδα ΑμεΑ Ρεθύμνου ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ

xristiana

Έκθεση ζωγραφικής για την Εθνική Παλιγγενεσία

xristiana