ΚεντρικήΟμορφιά

6 σημεία για να πρωταγωνιστήσουμε το φθινόπωρο με το «No Makeup look»!

9/10/2023

Η τάση που ακολουθούν οι διάσημοι makeup artists εξυμνεί τη φυσική εμφάνιση των απανταχού celebrities, τόσο στα εξώφυλλα των περιοδικών όσο και στις προσωπικές τους στιγμές ή ακόμα, και στις εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί! Προσδίδοντας μια πιο νεανική, πιο όμορφη και πιο υγιή εμφάνιση το «No Makeup look» ήρθε για να μείνει προσθέτοντας τη γοητευτική του πινελιά στις ημέρες του φθινοπώρου και όχι μόνο! Πώς θα πετύχουμε την τέλεια φυσική εμφάνιση;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Έχει γίνει το σύγχρονο «μάντρα» του μακιγιάζ και αποκτά αμέτρητες οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο! Έχουμε δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ακολουθείται από όλες τις διάσημες σταρ και μοντέλα και φυσικά, θέλουμε να το αντιγράψουμε!

Πώς θα πετύχουμε την τέλεια φυσική εμφάνιση; Ποια είναι τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέξουμε; Τι τρικ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε; Μέσα από 6 βήματα θα πετύχουμε τα πάντα και σε χρόνο μηδέν!

1. Πυκνά φρύδια

Τα πυκνά, ακατάστατα φρύδια πρωταγωνιστούν χωρίς αμφιβολία! Τα πολύ λεπτά και γραμμικά φρύδια προσθέτουν χρόνια και μοιάζουν παλιομοδίτικα, ενώ τα πυκνά προσδίδουν μία πιο νεανική και φρέσκια εμφάνιση, που είναι και ο στόχος μας βέβαια.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μολύβι, πούδρα ή σκιά διαμόρφωσης, ζελ, χτενάκι και βουρτσάκι φρυδιών. Ακόμα, όμως, και εάν έχουμε σκούρα μαύρα φρύδια είναι απαραίτητο να επιλέξουμε μια πιο γλυκιά απόχρωση, όπως τους τόνους του καφέ.

Δουλεύοντας σε μικρές διακεκομμένες γραμμές το χρώμα και χτενίζοντας στη συνέχεια με το βουρτσάκι και ανοδική φορά, έχουμε κάνει την περισσότερη δουλειά. Τελειώνοντας, περνάμε με λίγο ζελ την επιφάνεια.

2. Γυαλάδα στα βλέφαρα

Περνώντας με μια γυαλιστερή υφή τα βλέφαρα θα καταφέρουμε να αιχμαλωτίσουμε απόλυτα το φως από το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα αυτό θα αντανακλάται κάνοντας τα μάτια μας να δείχνουν πιο φωτεινά, αλλά και το βλέμμα μας πιο σπινθηροβόλο.

Το χρώμα της σαμπάνιας ή μια ελαφρά χρυσή απόχρωση θα χαρίσει στο βλέμμα μας ζεστασιά και ένα άγγιγμα glam, χωρίς υπερβολές. Για να το πετύχουμε μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στις κλασικές κόμπακτ σκιές, σε κάποια με κρεμώδη υφή, σε μορφή ζελ, πούδρας ή ακόμα και σε στικ. Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό!

3. Το χρώμα υγείας

Το ροδαλί χρώμα στα μάγουλα υποδηλώνει ένα υγιές και νεανικό πρόσωπο. Ταυτόχρονα, όμως, υπογραμμίζει τη ζωτικότητα και την ενέργεια που εκπέμπουμε. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να περάσουμε στο πρόσωπό μας ένα ελαφρύ ρουζ και να κερδίσουμε τις εντυπώσεις!

Οι αποχρώσεις του ροζ και του ροδακινί, ανάλογα με τους τόνους τής επιδερμίδας μας, μπορούν να κάνουν το θαύμα τους. Με ένα φαρδύ πινέλο θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή από τα μήλα του προσώπου μας με κυκλικές κινήσεις, προχωρώντας προς τους κροτάφους. Εάν θέλουμε πιο έντονη λάμψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κρεμώδες ρουζ.

4. Ναι, στο bronzer

Το χρώμα του ήλιου μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές χαρίζει στο πρόσωπό μας έξτρα γοητεία. Για να το διατηρήσουμε ή και για να το αποκτήσουμε χωρίς την έκθεση στις ζεστές ακτίνες του, δεν έχουμε παρά να χρησιμοποιήσουμε το bronzer.

Το μαγικό αυτό προϊόν όχι μόνο προσδίδει στο πρόσωπό μας τη λάμψη των διακοπών, αλλά σμιλεύει τις γωνίες του απαλύνοντας το περίγραμμα. Θα πρέπει να επιλέξουμε τον χρωματικό τόνο που μας ταιριάζει απόλυτα, σε μορφή κρέμας ή πούδρας και θα απολαύσουμε το ζεστό του άγγιγμα στην επιδερμίδα μας!

5. Η μαγεία του highlighter

Χαρίζει λάμψη και γοητεία με ένα και μόνο άγγιγμα και αποτελεί πλέον, ένα από τα πιο βασικά προϊόντα μακιγιάζ για όλες μας! Το highlighter διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις, αλλά για να πετύχουμε το συγκεκριμένο look, το χρώμα της σαμπάνιας ή ένα ανάλαφρο ροζ/χρυσό είναι αυτά που θα αναδείξουν την εικόνα μας.

Με υφή κρέμας, πούδρας, σε στυλό με πινέλο ή σε οποιαδήποτε μορφή και εάν το προτιμάμε, το highlighter απλώνεται με ταμποναριστές κινήσεις στους κροτάφους, στα ζυγωματικά και σε οποιοδήποτε σημείο θέλουμε να δώσουμε έμφαση, ώστε να τραβήξουμε όλα τα βλέμματα πάνω μας!

6. Ζουμερά, σαρκώδη χείλη

Ακόμα και εάν δεν έχουμε τα σαρκώδη χείλη της Angelina Jolie δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε ενέσιμες τεχνικές και άλλες επίπονες διαδικασίες για να αποκτήσουμε ένα πιο ελκυστικό και ζουμερό χαμόγελο. Μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε το σχήμα των χειλιών μας διαμορφώνοντας το περίγραμμά τους.

Με ένα μολύβι χειλιών σε ουδέτερη απόχρωση σχεδιάζουμε ένα με δύο χιλιοστά έξω από το φυσικό μας περίγραμμα. Τώρα, με ένα λεπτό πινελάκι χειλιών τραβάμε ακριβώς από πάνω, μία πολύ λεπτή γραμμή με το χρώμα του highlighter ή το κονσήλερ, για να δώσουμε φως. Απλώνουμε μια ροζ απαλή απόχρωση κραγιόν σε όλη τους την επιφάνεια και στη συνέχεια, έναν τόνο ανοιχτότερη στο κέντρο τους για να δώσουμε έξτρα όγκο. Τελειώνουμε περνώντας ένα διάφανο, λαμπερό γκλος και αιχμαλωτίζουμε τους πάντες με το χαμόγελό μας!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας

xristiana

Detox alert: Αποτοξίνωση εδώ και τώρα και στην επιδερμίδα!

xristiana

Μεγάλη Αντιπολεμική Συναυλία Στις 8 Μαΐου Στην Πλ. Αριστοτέλους

xristiana