ΚεντρικήΜαγειρική

Υπέροχο ριζότο με μήλα και speck

18/10/2023

Υλικά

300 γρ. ρύζι για ριζότο

80 γρ. speck

220 γρ. μήλα

80 γρ. βούτυρο

80 γρ. φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

1,2 l ζωμός λαχανικών

200 γρ. λευκό κρασί

Το ξύσμα από μισό λεμόνι

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το speck σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε το μήλο, αφαιρούμε τον πυρήνα και το κόβουμε σε κύβους 1 εκ. Για να γίνουν άσπρα τα μήλα τα βουτάμε σε βραστό νερό, περιμένουμε να βράσουν, περίπου ένα λεπτό και μετά τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό με μερικά παγάκια. Όταν κρυώσουν τα στραγγίζουμε πάλι πολύ καλά και τα κρατάμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με 50 γρ βούτυρο για τουλάχιστον 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να ροδίσει. Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και μετά προσθέτουμε το κρασί σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν στεγνώσει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό λαχανικών μέχρι να φτάσουμε ένα λεπτό πριν το τέλος του μαγειρέματος, ανακατεύοντας συχνά. Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το speck και τα μήλα κομμένα σε κύβους, το τριμμένο ξύσμα από ½ λεμόνι και μετά σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο στην κρέμα και αλάτι, πιπέρι για γεύση αν χρειάζεται.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Νέα έρευνα για τους 80άρηδες: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όσων έχουν πολύ καλή μνήμη

xristiana

Προσωπικός Βοηθός: Παράταση Αιτήσεων Έως 31 Μαΐου

xristiana

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana