15/10/2023
Υλικά
100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
100 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα και σπόρους για γεύση
80 γραμμάρια ζαχαροκάλαμο
50 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
30 γραμμάρια λεπτές νιφάδες καρύδας
65 γραμμάρια γάλα σόγιας
50 γραμμάρια λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένους σπόρους λιναριού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι βρώμης, τις νιφάδες καρύδας, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ύστερα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τους ψιλοκομμένους λιναρόσπορους με το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν άλλοι σβώλοι. Ρίχνουμε τώρα τα υγρά στο μπολ με τα στερεά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους σπόρους της επιλογής σας (χρησιμοποιήσαμε αμύγδαλα, σταφίδες και κολοκυθόσπορους). Θα πρέπει να αποκτήσετε ένα αρκετά στεγνό αλλά ακόμα πλάσιμο μείγμα. Αν δεν συμβαίνει αυτό, προσθέστε λίγο αλεύρι βρώμης.
Πλάθουμε μπισκότα. Δεν θα φουσκώσουν πολύ, οπότε μπορείτε να δημιουργήσετε και μπισκότα με πάχος 1 εκ. Στη συνέχεια τα ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς και, αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.