ΚεντρικήΚοινωνικά

Στη Γλυφάδα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με θεματικό περίπατο στο Γκολφ

23/10/2023

Περίπατος στο Γκολφ Γλυφάδας επειδή «νους υγιής εν σώματι υγιεί» – Δευτέρα 30 Οκτωβρίου , ώρα προσέλευσης: 9:30 π.μ. – Απαραίτητος εξοπλισμός: Ατομικό στρωματάκι, άνετα ρούχα – Προαιρετικά: Ατομικό μπουκάλι νερό, γυαλιά ηλίου, καπέλο

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 210 9647021 (εσωτ. 1)

Πρόκειται για δράση βιωματική, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία και πολύ υψηλό ενδιαφέρον για συμμετοχή τις δύο προηγούμενες χρονιές και φέτος διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία, το Γραφείο Ψυχολόγων και το Κέντρο Κοινότητας, με τον συντονισμό της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δήμητρας Κουτσούκη, πραγματοποιεί θεματικό περίπατο, υπό τον τίτλο: «Ψυχή και Σώμα: Η κίνηση ως θεραπευτικό εργαλείο».

Σκοπός, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την άρρηκτη σχέση μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας και για τη σημασία της κίνησης ως φυσικό εργαλείο πρόληψης και αυτοφροντίδας. Λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος και της ήπιας σωματικής άσκησης στην ενδυνάμωση και ανθεκτικότητα της ψυχικής υγείας αλλά και στην πρόληψη πολλών ψυχοσωματικών νοσημάτων, φέτος εξερευνούμε τις έννοιες της αυτοεκτίμησης και της αυτοεικόνας μέσα από βιωματικές ασκήσεις αυτοπαρατήρησης και σύνδεσης με το σώμα μας.

Χρησιμοποιώντας την κίνηση ως θεραπευτικό εργαλείο (γείωση, αναπνοές, περίπατος σε φυσικό περιβάλλον), οι έννοιες αυτές αποδομούνται και επανακαθορίζονται σε ένα πλαίσιο πλήρους αποδοχής και φροντίδας του εαυτού μας.

Την ευθύνη διενέργειας του όλου εγχειρήματος έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά. Η δράση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου. Ώρα προσέλευσης: 9:30 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες, στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021 (εσωτ. 1), καθημερινά από 8:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ. Υπεύθυνες επικοινωνίας: Ίρις Παναγιωτοπούλου και Ευτυχία Παπαδοπούλου.

Πηγή: https://www.notia.gr

Related posts

Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις για όλα τα ζώδια από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ

xristiana

Πέντε αρωματικά βότανα που καταπολεμούν το φούσκωμα και «ρίχνουν» την κοιλιά

xristiana

Σπερματέγχυση: Τι είναι και υπό ποιες προϋποθέσεις γίνεται η επιλογή της

xristiana