ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμη φέτα στον φούρνο με μέλι και σουσάμι

29/10/2023

Υλικά

4 κομμάτια φέτα, πάχος περίπου 1 εκατοστού

4 φύλλα κρούστας

Φρέσκο ​​θυμάρι και ρίγανη,

Σουσάμι

Λίγο αλεύρι

1 ασπράδι

Μέλι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πανάρουμε τη φέτα σε λίγο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση. Ακουμπάμε το κομμάτι φέτας σε κάθε φύλλο και αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες. Διπλώνουμε τα φύλλα πάνω στη φέτα και κλείνουμε σε πακέτο. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με φέτα.

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και ψήνουμε στους 190°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και φρέσκο ​​θυμάρι και ρίγανη.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Καιρός: Επιμένει το τσουχτερό κρύο – Πού θα χιονίσει

xristiana

Ιδέες για ροδακινί μανικιούρ, ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι

xristiana

Πώς η μεγάλη κατανάλωση γάλακτος και ψαριών μπορεί να κάνει κακό στην υγεία μας

xristiana