ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμη φέτα στον φούρνο με μέλι και σουσάμι

29/10/2023

Υλικά

4 κομμάτια φέτα, πάχος περίπου 1 εκατοστού

4 φύλλα κρούστας

Φρέσκο ​​θυμάρι και ρίγανη,

Σουσάμι

Λίγο αλεύρι

1 ασπράδι

Μέλι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πανάρουμε τη φέτα σε λίγο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση. Ακουμπάμε το κομμάτι φέτας σε κάθε φύλλο και αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες. Διπλώνουμε τα φύλλα πάνω στη φέτα και κλείνουμε σε πακέτο. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με φέτα.

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και ψήνουμε στους 190°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με μέλι, σουσάμι και φρέσκο ​​θυμάρι και ρίγανη.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Στο γυναικολόγο

xristiana

Το σημάδι στη γλώσσα που μπορεί να υποδηλώνει όγκο του εγκεφάλου σε ασθενείς με άνοια

xristiana

Καλοκαιρινή αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

xristiana