ΚεντρικήΟμορφιά

Κόκκινο κραγιόν: Η ιστορία του ως σύμβολο αυτοπεποίθησης και tips εφαρμογής

26/10/2023

Ποιά δεν έχει στο νεσεσέρ της ένα sexy φλογερό κόκκινο κραγιόν; Είναι το χρώμα που σε απαλλάσσει από το να ψάχνεσαι για μακιγιάζ καθώς είναι τόσο έντονο και εντυπωσιακό που στέκεται από μόνο του! Το κόκκινο κραγιόν έχει μια μακρά και συναρπαστική ιστορία που αξίζει να τη δούμε παρέα.

Χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς πολιτισμούς και χρονικές περιόδους. Αυτά είναι μερικά βασικά σημεία που αποδεικνύουν πως το κόκκινο κραγιόν είναι statement!

Έχει ενδιαφέρον να δούμε μαζί γιατί και από πότε ξεχώρισε τόσο και έγινε σύμβολο αυτοπεποίθησης!

Αρχαίοι πολιτισμοί: Κόκκινες χρωστικές από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων θρυμματισμένων εντόμων, ορυκτών και φυτών, χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία χρώματος χειλιών σε αρχαίους πολιτισμούς όπως η Μεσοποταμία και η Αίγυπτος.

Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη: Και οι δύο κοινωνίες αγκάλιασαν το χρώμα των χειλιών. Στην Ελλάδα το έφτιαχναν συχνά από κόκκινη ώχρα και στη Ρώμη συνδέθηκε με την κοινωνική θέση. Ωστόσο, η χρήση του δεν περιοριζόταν μόνο στις γυναίκες. ακόμη και οι άντρες θα φορούσαν χρώμα χειλιών.

Μεσαιωνική και Αναγεννησιακή Ευρώπη: Τα κόκκινα χείλη μπήκαν και βγήκαν από τη μόδα. Στον Μεσαίωνα θεωρούνταν χυδαία, αλλά στην Αναγέννηση έγιναν ξανά δημοφιλή. Η βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας χρησιμοποιούσε ένα μείγμα από κερί μέλισσας και κόκκινη χρωστική ουσία για την υπογραφή της.

20ος αιώνας: Η δημοτικότητα του κόκκινου κραγιόν αυξήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, ιδιαίτερα στις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι αστέρες του Χόλιγουντ όπως η Clara Bow και η Joan Crawford το έκαναν μόδα.

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Το κόκκινο κραγιόν απέκτησε νέα σημασία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν συνδέθηκε με τον πατριωτισμό και το ηθικό. Θεωρήθηκε ως σύμβολο δύναμης και ανθεκτικότητας.

Μεταπολεμική εποχή: Μετά τον πόλεμο, το κόκκινο κραγιόν παρέμεινε σύμβολο αίγλης και θηλυκότητας. Stars όπως η Marilyn Monroe και η Audrey Hepburn βοήθησαν στη διάδοση του.

Modern Times: Το κόκκινο κραγιόν συνεχίζει να είναι μια κλασική και ευέλικτη επιλογή μακιγιάζ, με διάφορες αποχρώσεις και συνθέσεις διαθέσιμες. Θεωρείται ως ένα διαχρονικό σύμβολο αυτοπεποίθησης.

Το κόκκινο κραγιόν είναι μια τολμηρή αλλά ταυτόχρονα και κλασική επιλογή, και σίγουρα δηλώνει κάτι όταν το φοράς.

Πως πρέπει να φοράτε όμως το κόκκινο κραγιόν για να αναδειχθεί σωστά το χρώμα του και να εντυπωσιάσετε;

Βρείτε την τέλεια απόχρωση: Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις κόκκινου κραγιόν, από κόκκινα με ψυχρούς τόνους έως ζεστά, φλογερά κόκκινα. Πειραματιστείτε για να βρείτε μια απόχρωση που να συμπληρώνει τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Προετοιμάστε τα χείλη σας: Κάντε απολέπιση στα χείλη σας για να αφαιρέσετε τυχόν ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα. Απλώστε ένα lip balm για να διατηρήσετε τα χείλη σας ενυδατωμένα και αφήστε το να απορροφηθεί πριν απλώσετε το κραγιόν.

Χρησιμοποιήστε Lip Liner: Περιγράψτε τα χείλη σας με ένα liner χειλιών που ταιριάζει με την απόχρωση του κραγιόν σας. Αυτό κρατάει σταθερό το κραγιόν και δημιουργεί μια ακριβή, καθαρή απόδοση.

Εφαρμογή: Εφαρμόστε το κόκκινο κραγιόν απευθείας ή χρησιμοποιήστε ένα πινέλο χειλιών για περισσότερο έλεγχο. Ξεκινήστε απλώνοντας μια μικρή ποσότητα και χτίστε σταδιακά το χρώμα.

Blot and Reapply: Μετά την πρώτη σας εφαρμογή, σκουπίστε τα χείλη σας με ένα χαρτομάντιλο και μετά εφαρμόστε ξανά το κραγιόν. Αυτό μπορεί να το βοηθήσει να διαρκέσει περισσότερο.

Stay in the Lines: Δώστε μεγάλη προσοχή στις άκρες των χειλιών σας για να διατηρήσετε τις γραμμές καθαρές και να αποτρέψετε τη μουτζούρα.

Ματ ή γυαλιστερό: Επιλέξτε ένα φινίρισμα που ταιριάζει στο στυλ σας. Τα ματ κραγιόν προσφέρουν συνήθως αποτέλεσμα διαρκείας χωρίς ίχνη, ενώ τα glossy κόκκινα χείλη είναι πιο ζωντανά και εντυπωσιακά.

Ισορροπήστε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας: Τα κόκκινα χείλη μπορεί να είναι το επίκεντρο, γι’ αυτό κάντε απαλό μακιγιάζ ματιών. Μια ουδέτερη σκιά ματιών ή το κλασσικό eyeliner κάνουν το perfect match!

Συνδυασμός ρούχων: Το καλό με το κόκκινο κραγιόν είναι πως ταιριάζει με πολλά χρώματα , αλλά συνδυάζεται ιδανικά με κλασικά, ουδέτερα ή μαύρα σύνολα.

Αυτοπεποίθηση: Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να φοράτε κόκκινο κραγιόν με αυτοπεποίθηση. Όταν νιώθεις καλά σε αυτό, θα φαίνεσαι και υπέροχη.

Μη φοβάστε να δοκιμάσετε διαφορετικές αποχρώσεις και τεχνικές για να δείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα. Το κόκκινο κραγιόν είναι ευέλικτο και μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στο μοναδικό σας στυλ και την προσωπικότητά σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Την 1η Φεβρουαρίου, Δίπλα Από Το Σχολείο Που Δολοφονήθηκε Ο Άλκης

xristiana

Zυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα με κολοκυθάκια

xristiana