ΚεντρικήΜαγειρική

Κρεμώδες ριζότο παρμεζάνας

3/10/2023

Υλικά

  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, χωρισμένο
  • 3 κ. γλ. χυμό λεμονιού (ή χυμό λάιμ)
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • Αλάτι (ανάλογα με τη γεύση)
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)
  • 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 4 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθεί πλήρως με το βούτυρο. Το ρύζι θα φαίνεται γυαλιστερό μόλις επικαλυφθεί.

Βήμα 3

Ρίξτε μέσα 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενωθούν. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Βήμα 4

Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου 5 λεπτά. Επαναλάβετε, ένα φλιτζάνι τη φορά, με τον υπόλοιπο ζωμό. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 20- 25 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό. Μόλις το ριζότο αποκτήσει την επιθυμητή υφή, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 6

Προσθέστε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατέψτε να ενσωματωθούν στο ριζότο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Γαρνίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω, αν θέλετε, και σερβίρετε ζεστό

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εκδήλωση Του Δήμου Αμαρουσίου Στη Βορέειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αφιερωμένη Στις Μητέρες Με Παιδιά ΑμεΑ

xristiana

Αυτοδίδακτη, 67χρονη Και Κάτοικος Χωριού, Εκθέτει Πίνακες Της Στο Μουσείο Τσιτσάνη

xristiana

Νέα Ημερομηνία Της Φιλανθρωπικής Συναυλίας Του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

xristiana