ΚεντρικήΟμορφιά

Κολοκύθα: Φτιάξε μόνη σου την πιο τέλεια μάσκα προσώπου

11/10/2023

Η κολοκύθα μπορεί να γίνει από βελούδινη κολοκυθόσουπα μέχρι γλυκιά πίτα! Ααααα, λάθος με αυτήν μπορείς να κάνεις και τρομερές σπιτικές συνταγές ομορφιάς μιας και όλοι έχουμε από μια στο σπίτι μας αυτήν την περίοδο.

Οι πρώτες κολοκύθες κάνουν την εμφάνισή τους προς το τέλος του καλοκαιριού, η συγκομιδή, όμως, είναι στο ζενίθ τον Οκτώβριο, γι’αυτό σκέφτηκα πως οι περισσότεροι έχουμε από μια σπίτι μας!

Η κολοκύθα είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ένζυμα που βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος και στην απολέπιση.

Τα οφέλη της στην επιδερμίδα:

Απολέπιση: Τα ένζυμα της κολοκύθας βοηθούν στη φυσική απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, προάγοντας μια πιο λεία επιδερμίδα.

Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά: Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης και προάγοντας μια νεανική λάμψη.

Ενυδάτωση: Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό στην κολοκύθα βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, αφήνοντάς το απαλό και ελαστικό.

Παραγωγή κολλαγόνου: Η βιταμίνη C στην κολοκύθα υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στην ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος.

Ψευδάργυρος: Η κολοκύθα περιέχει ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά στον έλεγχο της παραγωγής λιπαρότητας και είναι ευεργετικό για το δέρμα με τάση ακμής.

Λάμψη: Τα φυσικά οξέα στην κολοκύθα συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα προάγοντας την ανανέωση των κυττάρων.

Αντιφλεγμονώδης: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κολοκύθας μπορούν να καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, όπως την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.

Βήτα-καροτίνη: Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, πρόδρομο της βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος. Βοηθά στην αποκατάσταση και ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Γι’ αυτό σας δίνω την πιο αποτελεσματική diy συνταγή με κολοκύθα για να πειραματιστείτε και να αποκτήσετε λεία και μεταξένια επιδερμίδα!

Μάσκα προσώπου με κολοκύθα DIY:

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Συνδυάστε τον πουρέ κολοκύθας, το χτυπημένο αυγό και το μέλι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.

Απλώστε τη μάσκα ομοιόμορφα στο καθαρό σας πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Χαλαρώστε και αφήστε την για περίπου 15 λεπτά.

Ξεπλύνετε τη μάσκα με ζεστό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας.

Απολαύστε την αίσθηση ανανέωσης!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δράσεις Προαγωγής Υγείας Για Την Τρίτη Ηλικία Στη Μεταμόρφωση

xristiana

Energean: Ξεκίνησε η παραγωγή φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα ΝΕΑ/ΝΙ στην Αίγυπτο

xristiana

To “μωρό”…

xristiana