ΚεντρικήΜαγειρική

Κις Λορέν με Gouda, Πράσο και Γιαούρτι

7/10/2023

Υλικά

Για τη ζύμη
150 γρ. βούτυρο NOYNOY παγωμένο
275 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κρόκο αυγού
50 ml κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
2-3 πράσα
200 γρ. Gouda NOYNOY
150 γρ. Emmental ΝΟΥΝΟΥ σε φέτες
200 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες
130ml γάλα NOYNOY FAMILY
150 γρ. καπνιστό ζαμπόν
1½ κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά ώστε να πάρουμε ένα τριφτό μείγμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό, τον κρόκο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι αν ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και το ζαμπόν σε λωρίδες.

Στο τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα και το ζαμπόν με το ελαιόλαδο για μερικά λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε τα τυριά, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μείγμα με τα πράσα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.

Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη με πλάστη και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας μέτριας ταρτιέρας, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10’ στους 175ο C.

Βγάζουμε την κις λορέν από το φούρνου και ρίχνουμε τη γέμιση, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε στην κις λορέν να χρησιμοποιήσουμε διάφορα λαχανικά όπως σπανάκι, μανιτάρια, πιπέριές
– Τη ζύμη μπορούμε να την ετοιμάσουμε νωρίτερα και να την έχουμε στο ψυγείο

Πηγή: https://funkycook.gr

Related posts

Ξεκινά η ΣΔΙΤ για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της Ύδρευσης Κέρκυρας ύψους 146 εκ. ευρώ

xristiana

Ημερίδα Για Την Αγροτική Ανάπτυξη Στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας

xristiana

Εγρήγορση για την ιλαρά στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τα συμπτώματα

xristiana