ΚεντρικήΚοινωνικά

Διεθνείς παραστάσεις

7/10/2023

Δύο εξαιρετικά δρώμενα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα 10 & 11/10, στο Συνεδριακό Κέντρο οι δημότες και επισκέπτες της Μεταμόρφωσης.

Δύο διεθνείς παραγωγές με παραστάσεις χρηματοδοτούμενες από Ευρωπαϊκά Προγράμματα,  με συντελεστές από πολλές χώρες της Ένωσης και με έντονο ελληνικό ”χρώμα” στο περιεχόμενο τους, στην ‘’οργανική τους ύλη’’.

Στις 10/10 ‘’Vi-Va! Canzoni popolari e d’autore da Vivaldi a Vaglini’’.

Συναυλία με έργα συνθετών όπως: Ν. ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ – Α. VIVALDI – S. PROKOFIEV – B. BARTOK – L. BERIO – A.L. WEBER και πολλών ακόμα δημιουργών, εμπνευσμένα – βασισμένα στη λαϊκή παράδοση των χωρών τους ή και άλλων παραδοσιακών μουσικών ιδιωμάτων των λαών της Ευρώπης

Στις 11/10 ”Όμηρος, Dante & Bob Dylan ” Music and Poetry through the millennia – Μουσική και Ποίηση μέσα στις Χιλιετίες.

Ένα θεατρικό – μουσικό δρώμενο που αναδεικνύει την αλληλουχία και την σύνδεση της ποίησης στην ακολουθία των χιλιετιών αλλά και τον άρρηκτο, ιερό δεσμό της με την μουσική ξεκινώντας από τον πατέρα όλων των ποιητών, τον Όμηρο, και την αρχαιότητα, διασχίζοντας τους ‘’σκοτεινούς χρόνους’’ και τη στροφή της Ευρώπης προς την Αναγέννηση με τον σπουδαίο Dante Alighieri και φθάνοντας ως τις ‘’δημοφιλείς’’ τάσεις του 20ου αιώνα και τον ιδιαίτερο λόγο του Bob Dylan και της εποχής των ‘’Παιδιών των Λουλουδιών.

Όλα αυτά φυσικά ενταγμένα σε μια ευτυχή σύμπραξη ποιητικών αποσπασμάτων και όμορφης, αγαπημένης μουσικής και τραγουδιών.

Την πρωτότυπη ιδέα όπως και την σκηνοθεσία υπογράφει η διακεκριμένη Ιταλίδα σκηνοθέτις Carla Zanin.

Και στις 2 παραγωγές που χρηματοδοτούνται από διαφορετικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα μουσικά έργα θα ερμηνεύσει η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Νέων ” Ensemble Venetίa, στελεχωμένη από τελειόφοιτους σπουδαστές σπουδαίων ευρωπαϊκών μουσικών ιδρυμάτων, σε συνεργασία με εξαιρετικούς καλλιτέχνες από χώρες της Ένωσης, υπό τη διεύθυνση – προετοιμασία του διακεκριμένου Ιταλού Αρχιμουσικού Federico Bardazzi!

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη φορά που τέτοια προγράμματα παρουσιάζονται στην πόλη μας και μάλιστα χωρίς ο Δήμος μας να χρειαστεί να καταβάλλει το παραμικρό σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση τους!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Το αναπηρικό κίνημα θρηνεί και ζητά δικαιοσύνη για τον Αντώνη

xristiana

Διατροφικές διαταραχές και τικ έχουν αυξηθεί δραματικά στα έφηβα κορίτσια

xristiana

Ροδόνερο: Πώς μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής

xristiana