ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάσαι βαμμένη;

3/10/2023

Σίγουρα ακούς συχνά τους beauty experts να λένε πως ένα από τα σημαντικότερα βήματα για μια υγιή και νεανική επιδερμίδα είναι ο καθαρισμός και ιδιαίτερα το ντεμακιγιάζ.

Δε γίνεται να τονίσουμε περισσότερο πόσο επιτακτική ανάγκη είναι να αφαιρείς το μακιγιάζ πριν πέσεις για ύπνο και υπάρχουν σοβαροί λόγοι για αυτό.

Όπως με τα περισσότερα θέματα στη ζωή έτσι και με αυτό χρειάζεται να προσέχουμε για να έχουμε. Αυτό σημαίνει πως ο καθαρισμός του προσώπου τη νύχτα – ανεξαρτήτως ηλικίας – είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε γιατί θα μας εξασφαλίσει μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα για τα επόμενα χρόνια.

Τις βραδινές ώρες η επιδερμίδα επανορθώνεται καθώς τα κύτταρα αναπλάθονται και αν έχουμε μακιγιάζ και ρύπους στο πρόσωπό μας διαταράσσουμε αυτή τη διαδικασία.

Το δέρμα δε μπορεί να «αναπνεύσει» και να επουλωθεί ενώ οι ελεύθερες ρίζες φράζουν τους πόρους, προκαλούν φλεγμονή, ερυθρότητα και θαμπή όψη. Ακόμη το κολλαγόνο καταστρέφεται και προκαλούνται ρυτίδες, εξάρσεις ακμής ακόμη και μαύρα στίγματα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα παντελόνια της Άνοιξης που θα φορέσουμε πολύ από τώρα μέχρι και το Καλοκαίρι

xristiana

Φτώχεια, ανεργία και έλλειψη μόρφωσης αυξάνουν την πιθανότητα ψυχικής διαταραχής

xristiana

Πώς τα κόκκινα μάτια μπορεί να είναι σημάδι μιας θανατηφόρας βικτωριανής ασθένειας

xristiana