ΚεντρικήΠεριβάλλον

Βρετανία: Τα παιδιά διατρέχουν «υπαρξιακό κίνδυνο» λόγω της κλιματικής αλλαγής

22/10/2023

Η κλιματική κρίση αποτελεί “υπαρξιακό κίνδυνο” για την υγεία και την ευημερία όλων των παιδιών και απαιτείται άμεση δράση για την αντιμετώπισή της, δήλωσε ο πιο υψηλόβαθμος παιδίατρος της Βρετανίας.

Σε μια σημαντική παρέμβαση, η Δρ Camilla Kingdon, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού (RCPCH), δήλωσε ότι κάθε έφηβος διατρέχει σοβαρό κίνδυνο από τις σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Οι επαγγελματίες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης βλέπουν ήδη τις επιπτώσεις της από πρώτο χέρι, πρόσθεσε.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και το πρωτοφανές ενεργειακό κόστος έχουν πολύ πραγματικές και επιζήμιες επιπτώσεις σε εκατομμύρια παιδιά, είπε. Αλλά ως χώρα έχουμε “το κεφάλι μας στην άμμο” όταν πρόκειται για την κλιματική κρίση.

Η Kingdon επιτέθηκε σε αυτό που περιέγραψε ως ανατροπή των πολιτικών του net zero από τον Rishi Sunak και δήλωσε ότι τα πιο ευάλωτα παιδιά της χώρας θα μείνουν να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος ως αποτέλεσμα.

Η άνοδος των θερμοκρασιών σε όλο τον κόσμο ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης έχει καταστροφικές συνέπειες για τα έμβρυα, τα μωρά και τα παιδιά, σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκαλεί – μεταξύ άλλων δυσμενών αποτελεσμάτων – αυξημένο κίνδυνο πρόωρων γεννήσεων και νοσηλείας μικρών παιδιών, καθώς και αύξηση του βάρους των βρεφών. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ρύπανση μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξη των πνευμόνων των παιδιών, να προκαλέσει άσθμα και να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση, τις γνωστικές ικανότητες και την ψυχική υγεία.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το πρώτο βιβλίο του 2024 για τη Λέσχη Ανάγνωσης #StoRafi

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

15 τρόποι για να είστε πιο ευτυχισμένοι

xristiana