ΚεντρικήΟμορφιά

Αυτοί είναι οι 3 skincare σύμμαχοί σου ενάντια στο χρόνο

31/10/2023

Το πέρασμα του χρόνου αλλά και οι περιβαλλοντικές εκθέσεις κάνουν την επιδερμίδα μας επιρρεπή στα σημάδια γήρανσης. Ευτυχώς όμως για εμάς υπάρχουν ενεργά συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς που μπορούν να γίνουν οι σύμμαχοί μας στη καθημερινή μας skincare ρουτίνα.

Ρετινόλη
Η ρετινόλη βοηθά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και βρίσκεται σε πολλές θεραπείες για το ώριμο δέρμα. Επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και επανεκκινεί την παραγωγή κολλαγόνου κάνοντας την επιδερμίδα μας ορατά πιο νεανική και σφριγηλή. Αν όμως υπάρχει ευαισθησία στο δέρμα χρειάζεται να είμαστε προσεκτικές και να την προσθέσουμε σταδιακά στη ρουτίνα μας.

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι αυτή που δρα ενάντια στη θαμπή όψη και τις χρωστικές κηλίδες χαρίζοντάς μας μια λαμπερή επιδερμίδα.

Νιασιναμίδη
Η νιασιναμίδη έχει την ικανότητα να μπλοκάρει τις ελεύθερες ρίζες και να μειώσει την επίδρασή τους στο δέρμα χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Μπορεί δηλαδή να μας βοηθήσει να έχουμε ένα πιο ανθεκτικό δέρμα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ροδόπη: Νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμΕΑ

xristiana

Τα αναψυκτικά τύπου κόλα συνδέονται με προβλήματα μνήμης και οξειδωτικό στρες

xristiana

Η Μπουμπουλίνα της Κολομβίας – Η πολεμίστρια των δικαιωμάτων των ΑμεΑ

xristiana