ΚεντρικήΚοινωνικά

«Ταξίδι στον 20ο αιώνα» στο Ωδείο Αθηνών

21/10/2023

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει τον κύκλο «Συμφωνικές βραδιές», τη σειρά συναυλιών της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών.

Η συναυλία με τίτλο «Ταξίδι στον 20ο αιώνα» είναι η πρώτη συναυλία για τη σεζόν 2023-2024 και δίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Φιλαρμόνιας με το Ωδείο Αθηνών. Συνεργασία που εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2022 και ήδη έγινε ένα σημαντικός θεσμός στα μουσικά πράγματα της Πρωτεύουσας.

Η συναυλία πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει δύο έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών, του εν ζωή Δημήτρη Τερζάκη και του Πέτρου Πετρίδη (1892-1977). Στο πόντιουμ θα ανέβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμόνιας, διακεκριμένος και διεθνούς φήμης αρχιμουσικός, Βύρων Φιδετζής.

Η μελέτη, η καλλιτεχνική ερμηνεία και η προβολή του έργου των Ελλήνων συνθετών είναι ο κύριος καταστατικός στόχος της Φιλαρμόνιας από την ίδρυσή της και η ειδοποιός της διαφορά από της άλλες ελληνικές ορχήστρες. Η Φιλαρμόνια και οι άνθρωποί της πιστεύουν ότι το έργο των δημιουργών της πατρίδας μας δεν ακούγεται και δεν προβάλλεται όσο συχνά του αξίζει.

Το 2ο Κοντσέρτο για Πιάνο του Πέτρου Πετρίδη, θα ηχογραφηθεί μέσα στον Οκτώβριο στο στούντιο της ορχήστρας και θα εκδοθεί στη σειρά δίσκων ακτίνας της Φιλάρμόνιας, που αριθμεί ήδη πέντε δίσκους και ετοιμάζει άλλους πέντε. Σολίστ η Αλεξάνδρα Νομίδου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα έργο του Γάλλου συνθέτη Darius Milhaud, το Κοντσέρτο για Βιολοντσέλο αρ. 1, με σολίστ τον Γιάννη Τσιτσελίκη και την 4η Συμφωνία του Honegger “Deliciae Basilenses”. Κοινός παρονομαστής ο 20ος αιώνας, μία εποχή έντονων αναζητήσεων και αλλαγών στη μουσική των προηγούμενων αιώνων.

Σολίστ: Αλεξάνδρα Νομίδου, πιάνο, Γιάννης Τσιτσελίκης, βιολοντσέλο

Μουσική Διεύθυνση: Βύρων Φιδετζής

Πρόγραμμα Δημήτρης Τερζάκης, Λάχεσις Darius Milhaud, Κοντσέρτο για Βιολοντσέλο no 1 Πέτρος Πετρίδης, Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 Honegger, Symph. No 4, Deliciae Basilienses

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Υπέροχο ριζότο με μήλα και speck

xristiana

Καλαμαριά: 23η Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου, Ομάδα Του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας “Attica”

xristiana