ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εντολή στη Chevron να διακόψει την παραγωγή φυσικού αερίου

9/10/2023

Το κλείσιμο ενός μεγάλου μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου που διαχειρίζεται η Chevron διέταξε το Ισραήλ, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας μετά την έκρηξη βίας το Σαββατοκύριακο.

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια του προσωπικού μας, των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, του περιβάλλοντος και των εγκαταστάσεων μας», ανέφερε η Chevron σε δήλωση που εστάλη μέσω email. Η εταιρεία εξακολουθεί να προμηθεύει πελάτες στο Ισραήλ και στην περιοχή από ένα άλλο μεγάλο έργο που ονομάζεται Λεβιάθαν, τόνισε η Chevron, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η ανακάλυψη φυσικού αερίου στο Ισραήλ τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει μεταμορφώσει την οικονομία και την έχουν μετατρέψει σε εξαγωγέα καυσίμων. Μέρος των προμηθειών πηγαίνει στην Αίγυπτο, η οποία με τη σειρά της τις στέλνει προς την Ευρώπη, καθώς η ήπειρος αναζητά εναλλακτικές λύσεις στις ροές των ρωσικών αγωγών.

Τον Αύγουστο, το Ισραήλ δήλωσε ότι θα εξάγει περισσότερο φυσικό αέριο από την Ταμάρ στην Αίγυπτο, καθώς εξομαλύνονταν οι σχέσεις με τη γείτονά του. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά τίθενται εν αμφιβόλω, μετά την αναζοπύρωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή στον απόηχο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Το υπεράκτιο πεδίο Ταμάρ βρίσκεται 24 χιλιόμετρα (14,9 μίλια) δυτικά της Ασκελόν, η οποία βρίσκεται βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Το αέριο παράγεται από έξι πηγάδια, με παραγωγή από το καθένα από περίπου 7,1 έως 8,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Chevron.

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ στη Θήβα

xristiana

Αυτό το λάθος που κάνουμε ασυναίσθητα καταστρέφει τα μαλλιά μας

xristiana