ΚεντρικήΜαγειρική

Πατάτες με κιμά ογκρατέν

17/10/2023

Υλικά Συνταγής
  • 500 γρ. πατάτες400 γρ., μοσχαρίσιος κιμάς2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα200 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμέναλίγη ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ, έτοιμη ή σπιτική150 ml γιαούρτι στραγγιστό1 αυγό χτυπημένο4 κουταλιές της σούπας βούτυρο250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένηαλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στο μισό βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα 2’-3’. Ρίχνετε τα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε 35’.
  • Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό 5΄- 8΄ και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύετε τα ⅔ από το τυρί με το μαϊντανό.
  • Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή με τη βασική συνταγή μας. Απλώνετε σε πυρίμαχη, βουτυρωμένη, φόρμα μια στρώση μπεσαμέλ, κατόπιν μια στρώση πατάτες, μια στρώση κιμά και από πάνω σκορπίζετε λίγο από το μείγμα του τυριού. Επαναλαμβάνετε άλλες μια – δυο στρώσεις με τον ίδιο τρόπο. 
  • Προσθέτετε στην μπεσαμέλ που περίσσεψε το αυγό και το γιαούρτι, το υπόλοιπο τυρί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, ανακατεύετε και την απλώνετε στην επιφάνεια του φαγητού. Σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 200° C, 40΄-45′, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Υαλουρονικό οξύ: Ο καλύτερος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος

xristiana

Σε Δημοπρασία 150 Φιάλες Κρασιού Από Τον Αστικό Αμπελώνα Της Θεσσαλονίκης

xristiana