ΚεντρικήΚοινωνικά

Μοσχάτο-Ταύρος: Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος

5/10/2023

Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου την Τρίτη  10 Οκτωβρίου  στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Ιωάννη Χαλκίδη 21) και την Τρίτη  17 Οκτωβρίου στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς 213 & Επταλόφου- 1ος όροφος αίθ. Δ.Σ.) από τις 9.30-13.30.

To Aίμα αποτελεί  ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας: Στις  μέρες μας, τα αποθέματα αίματος είναι σε οριακά επίπεδα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας που η ζωή τους εξαρτάται από τη λήψη αίματος.

Η συστηματική υλοποίηση του προγράμματος αιμοδοσίας για ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού τομέα του Δήμου και κάθε χρόνο, στις τρεις χρονικές περιόδους που πραγματοποιείται η αιμοδοσία, συγκεντρώνονται περισσότερες από 150 πολύτιμες φιάλες αίματος για τις ανάγκες ζωής των συμπολιτών μας.

Η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης διενεργείται σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».

Τονίζουμε ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • Τήρηση του πρωτοκόλλου για τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2104832482 (Για το Μοσχάτο) και 2103426414 (Για τον Ταύρο) καθημερινά (9:00-14:00).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου με δήλωσή του απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην αιμοδοσία:

«Η εθελοντική αιμοδοσία συνιστά μία πηγαία πράξη προσφοράς και ευθύνης, μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Προσφέροντας αίμα μπορεί να σώζουμε τη ζωή του συνανθρώπου μας.

Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος στις τράπεζες αιμοδοσίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Σας καλώ και σας παρακαλώ να συμμετάσχετε σε  μία  σημαντική πράξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο.  Η αξία της αιμοδοσίας αποτελεί κορυφαία μορφή ανθρωπιάς που δεν έχει προσωπικό όφελος αλλά υψηλή κοινωνική ευθύνη γιατί το αίμα αυτού που το δίνει μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη  της  Δημοτικής Τράπεζας αίματος.

Εύχομαι υγεία και ευημερία σε εσάς και στους δικούς σας ανθρώπους».

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

«Αξίζω να Γνωρίζω Plus»: Πρόγραμμα δωρεάν παροχής ελαστογραφίας ήπατος

xristiana

O περίεργος λόγος που τα πουλιά γεμίζουν τις πόλεις

xristiana

Καύσωνας: Μην τρώτε παγωτά για να δροσιστείτε – Έχει αντίθετα αποτελέσματα

xristiana