ΚεντρικήΜαγειρική

Λουκάνικο Ψητό με Μουστάρδα και Μέλι

24/10/2023

Υλικά

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε το λουκάνικο,ολόκληρο, σε μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε το λουκάνικο για 25 λεπτά και μέχρι να αποκτήσει τραγανή πέτσα.
    Βγάζουμε το λουκάνικο από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.
    Αν το λουκάνικο έχει πολύ λίπος αφαιρούμε το μισό ή και όλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας! Κόβουμε με μέτρια κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπρίκι μέχρι να αποκτήσει ρευστή υφή.
    Αναμιγνύουμε με την μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά!
    Πασπαλίζουμε το λουκάνικο με τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα που έχουμε επιλέξει.
  3. Περιχύνουμε τα λουκάνικα με την σάλτσα. Αν το σκεύος που έχουμε χρησιμοποιήσει έχει καπάκι σκεπάζουμε εναλλακτικά χρησιμοποιούμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
    Τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 160°C Κελσίου. Σερβίρουμε τα λουκάνικα, καυτά, μέσα στην μελωμένη σάλτσα τους!

Πηγή: https://funkycook.gr

Related posts

Χανιά | Διημερίδα Εκπαίδευσης Στην Υποστηριζόμενη Εργασία – Στόχος Η Πρόσβαση Των ΑΜεΑ Στην Αγορά Εργασίας

xristiana

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

xristiana

Οι Ψυχολόγοι Του Δήμου Καλαμαριάς Αναλαμβάνουν Δράση!

xristiana