ΚεντρικήΟμορφιά

Skincare first: Tips για να “χτίσεις” τη φθινοπωρινή ρουτίνα ομορφιάς σου!

19/9/2023

Με τον καταιγισμό των πληροφοριών που δεχόμαστε γύρω από το skincare αλλά και την πληθώρα των τεχνικών ομορφιάς και προϊόντων νιώθουμε κάπως χαμένες με το τι τελικά πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μια λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Μην μπλοκάρεις! Tα πράγματα είναι πιο απλά απ’ότι τα φαντάζεσαι! Αρκεί να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τις ανάγκες σου, να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα στα καλλυντικά σου και να κρατήσεις αυτά όντως που θα χρησιμοποιήσεις. Και τι πραγματικά χρειάζεται η επιδερμίδα σου μετά το καλοκαίρι;

Υπάρχουν κάποια tips, κάποιοι βασικοί κανόνες ομορφιάς για να επαναφέρεις τη χαμένη υγρασία στο δέρμα σου μετά την έκθεση στον ήλιο, ένα θέμα που μας αφορά όλες για παράδειγμα!

Θέλεις λοιπόν να χτίσεις μια skincare ρουτίνα αλλά δεν ξέρεις πως;

Σου έχω κάποια βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις και προϊόντα skincare με συγκεκριμένα συστατικά που πρέπει να έχουν για να πάρεις μια ιδέα.

Αρχικά θα πρέπει η ρουτίνα περιποίησης δέρματος να είναι προσαρμοσμένη στον τύπο και τις ανησυχίες του δέρματός σου.

Άρα κύριο και πρωταρχικό βήμα είναι να προσδιορίσεις τον τύπο του δέρματός σου. Η βοήθεια ενός δερματολόγου για κάτι τέτοιο είναι το ιδανικό. Επίσης πριν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό, αισθητικό ή δερματολόγο ώστε να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου, ενδεχομένως μια μεσοθεραπεία για λάμψη ή ένα χημικό peeling.

Χωρίς εξειδικευμένη θεραπεία που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα δεν έχει νόημα η χρήση προϊόντων σε μια ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα καθώς τα συστατικά δεν θα απορροφώνται!

ΠΩΣ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΟΥ – ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

Μια βασική ρουτίνα περιλαμβάνει συνήθως καθαρισμό, τόνωση, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία. Θυμήσου τον κανόνα ότι ξεκινάς πάντα από τα πιο λευπτόρευστα σε υφή προϊόντα ενώ προτιμάς τις πιο πλούσιες υφές το βράδυ. Και αυτό το λέω γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσεις πολλά serums, το ένα πάνω από το άλλο, άλλωστε το layering είναι πάντα επιθυμητό!

Αυτά είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου.

Έπειτα περνάς σε στοχευμένες θεραπείες δηλαδή εάν έχεις συγκεκριμένες ανησυχίες όπως ακμή, γήρανση ή υπερμελάγχρωση, σκέψου να προσθέσεις ορούς και δραστικά συστατικά. Αναζήτησε λοιπόν συστατικά όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη, πεπτίδια κτλ.

Απολέπιση: Κάνε απολέπιση 1-3 φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ φυσικών ή χημικών απολεπιστικών (όπως AHA ή BHA).
Η κρέμα ματιών δεν παραλείπεται οπότε πρόσθεσε την στη ρουτίνα σου.

Ενσωμάτωσε τις μάσκες σε οποιαδήποτε μορφή για επιπλέον ενυδάτωση, καθαρισμό πόρων ή άλλες δράσεις.

Τίποτα δεν θα λειτουργήσει εάν δεν υπάρχει συνέπεια. Η πάροδος του χρόνου μαζί με την υπομονή επίσης είναι σημαντική ώστε να δράσουν τα προϊόντα και να φανούν τα αποτελέσματα.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στην ανάλυση των συστατικών για να δεις τι ταιριάζει με τι. Αν δεις ότι κάποια κρέμα δεν απορροφάται σωστά σημαίνει ότι δεν σου ταιριάζει.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το Connected We Stand Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με λαμπερές παρουσίες

xristiana

Παραολυμπιακό Πανόραμα στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 8 Μαϊου

xristiana

Οι παραλίες εντός και εκτός Αττικής όπου κολυμπάμε φέτος με ασφάλεια

xristiana