ΚεντρικήΟμορφιά

Skincare: Τα πιο πρωτότυπα συστατικά ομορφιάς για νεανική όψη

2/9/2023

Πολλές φορές μέσα από τη στήλη μου σας έχω γράψει για τα συστατικά ομορφιάς που τρεντάρουν στο διαδίκτυο ανάλογα την περίοδο.

Κάποια από αυτά που χρησιμοποιεί η βιομηχανία της ομορφιάς είναι ευρέως γνωστά αλλά υπάρχουν και μερικά πιο ασυνήθιστα και πιο ιδιαίτερα. Με αφορμή τη βλέννα σαλιγκαριού που είναι αυτήν τη στιγμή το Νο1 συστατικό skincare, που έχει κερδίσει απίστευτη δημοφιλία και κάνει χαμό στο διαδίκτυο, πάμε να δούμε μαζί και άλλα ευεργετικά συστατικά.

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά κάνουν όμως καλό στο δέρμα, το καθένα για τους λόγους του!

#Βλέννα σαλιγκαριού:

Προέρχεται από τη γλίτσα του σαλιγκαριού, το έκκριμα που βγάζει όταν προχωράει και υπάρχουν πολλά προϊόντα από κρέμα προσώπου, serum κτλ που την περιέχουν με σκοπό την ενυδάτωση και κυρίως την επανόρθωση του δέρματος και κυρίως των ουλών. Όπως το σαλιγκάρι επουλώνει μόνο του τις ρωγμές στο καβούκι του έτσι υπόσχεται και η  βλέννα καθώς περιέχει γλυκοπρωτεΐνη και υαλουρονικό οξύ.

#Δηλητήριο μέλισσας:

Το κερί ή το μέλι φυσικά τα γνωρίζουμε το δηλητήριο όμως; Υποστηρίζεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το δηλητήριο της μέλισσας χρησιμοποιείται σε ορισμένα προϊόντα για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και τη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων.

#Κοτσιλιές:

Πλούσιες σε αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, χρησιμοποιούνται ως επεξεργασμένο συστατικό  για τη θρέψη του δέρματος και τη βελτίωση της ελαστικότητας του.

#Γάλα γαϊδούρας:

Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, που φημίζονται για την ενυδάτωση, τη λάμψη και την καταπραϋντική δράση στο δέρμα.

#Νιφάδες χρυσού:

Συχνά χρησιμοποιούνται για μια πολυτελή θεραπεία 24άρων καρατίων, σε μάσκες ομορφιάς είναι ευρέως γνωστές. στην πραγματικότητα ο χρυσός προωθεί την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και φωτίζει την επιδερμίδα. Άλλωστε πιος ξεχνά τις χρυσές μάσκες πριν τα όσκαρ;

#Ξυλάνθρακας:

Προέρχεται από ξύλο ή κελύφη καρύδας, ο άνθρακας χρησιμοποιείται για την απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας και των ακαθαρσιών από το δέρμα και είναι μαζί με τον άργιλο ή πιο γνωστή μάσκα προσώπου.

#Εκχυλίσματα πλακούντα:

Kim Kardashian έφτιαξε από τον πλακούντα της χάπια και τα κατανάλωσε. Στη βιομηχανία της ομορφιάς το συστατικό προκύπτει από ζωικό πλακούντα και πιστεύεται ότι έχει αναζωογονητικές και συσφιγκτικές ιδιότητες.

Ασυνήθιστα ή μη όλα υπηρετούν έναν σκοπό: την παράταση του λαμπερού, νεανικού δέρματος. Εσύ θα τολμούσες ή έχεις τολμήσει κάποιο απ’αυτά;

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σαφράν: Ποια τα οφέλη του για το δέρμα

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 23/4

xristiana

Προσβάσιμες από ΑμεΑ οι παραλίες της Άρτας

xristiana