ΚεντρικήΟμορφιά

Beauty school: Έτσι θα απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα στη μύτη

17/9/2023

Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό στο πρόσωπο από τους μαύρους πόρους στη μύτη, που σε εκείνο το σημείο είναι πιο έντονοι, που επιμένουν ακόμα και όταν φροντίζεις την επιδερμίδα σου.

Συνήθως τα μαύρα στίγματα προκαλούνται από το φράξιμο των πόρων με ρύπους, σμήγμα και βακτήρια. Αν τα αφαιρέσεις βίαια πιέζοντάς τα, οι ελαστικές ίνες γύρω από τους πόρους μπορεί να καταστραφούν, αυξάνοντας έτσι τη διάμετρο τους.

Για να μειώσετε και να αποτρέψετε την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

#Καθαρισμός:

Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τους ρύπους, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ.

Να είστε απαλοί και αποφύγετε το πολύ σκληρό τρίψιμο, καθώς το επιθετικό τρίψιμο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να οδηγήσει σε περισσότερα μαύρα στίγματα.

#Απολέπιση:

Η τακτική απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην απόφραξη των πόρων.

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό ή ένα χημικό απολεπιστικό που περιέχει συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ.

Κάντε απολέπιση στη μύτη σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα, προσέχοντας να μην το παρακάνετε, καθώς η υπερβολική απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό.

#Ατμός:

Ο ατμός βοηθά στο άνοιγμα των πόρων και διευκολύνει την εξαγωγή των μαύρων στιγμάτων.

Τι κάνουμε; Βράζουμε νερό και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ, καλύπτοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα για να παγιδευτεί ο ατμός και να μαλακώσουν τα μαύρα στίγματα.

#Εξαγωγή μαύρων στιγμάτων:

Μετά το βράσιμο στον ατμό, μπορείτε να βγάλετε απαλά τα μαύρα στίγματα χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό εργαλείο ή τα άκρα των δακτύλων σας.

Εάν χρησιμοποιείτε τις άκρες των δακτύλων σας, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά και τυλίξτε χαρτομάντηλο γύρω από τα δάχτυλά σας για καλύτερο κράτημα.

Ασκήστε απαλή πίεση γύρω από το σπυράκι για να το σπρώξετε προς τα έξω. Αποφύγετε να πιέζετε πολύ δυνατά καθώς μπορεί να προκαλέσετε φλεγμονή και ουλές.

#Μάσκες με άργιλο:

Η εφαρμογή μιας μάσκας με άργιλο μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας και να αποφράξει τους πόρους.

Αναζητήστε μάσκες που περιέχουν συστατικά όπως μπεντονίτη ή καολίνη. Εφαρμόστε τη μάσκα στη μύτη σας για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε όταν στεγνώσει.

#Ενυδάτωση:

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι μετά τον καθαρισμό, για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο χωρίς να φράξετε τους πόρους.

Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του δέρματός σας και στην πρόληψη της υπερβολικής παραγωγής λιπαρότητας.

Πολλά προϊόντα περιποίησης περιέχουν έλαια, που κάνουν καλό στο ξηρό δέρμα. Αν όμως θέλεις να αντιμετωπίσεις τους διεσταλμένους πόρους, πρέπει να τα αποφεύγεις.

Για τη δική σου, λοιπόν, ρουτίνα περιποίησης, εξοπλίσου με προϊόντα καθαρισμού, ορούς και ενυδατικές που έχουν ως βάση το νερό.

Αν τώρα έχεις ξηρό δέρμα και ανοιχτούς πόρους, διάλεξε προϊόντα με υγραντικά συστατικά όπως το μέλι, η γλυκερίνη και η αλόη βέρα, που συγκρατούν την υγρασία στο πρόσωπο χωρίς να του προκαλούν λιπαρότητα.

#Αποφύγετε τα προϊόντα που φράζουν τους πόρους:

Να είστε προσεκτικές με τα προϊόντα περιποίησης και καλλυντικών που χρησιμοποιείτε. Ψάξτε για μη φαγεσωρογόνες ή χωρίς λάδι επιλογές που δεν θα φράξουν τους πόρους σας.

Αποφύγετε βαριές, λιπαρές ενυδατικές κρέμες ή προϊόντα μακιγιάζ που μπορεί να συμβάλλουν στο σχηματισμό μαύρων στιγμάτων.

#Αντηλιακή προστασία:

Προστατέψτε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή μεγαλύτερο.

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων και να οδηγήσει σε άλλα δερματικά προβλήματα.

#Αφαιρέστε το μακιγιάζ:

Το να πέφτετε για ύπνο με το μακιγιάζ είναι η απόλυτη συνταγή καταστροφής για το δέρμα και ειδικά για τους πόρους.

Το foundation, το concealer, οι πούδρες και όλα αυτά τα προϊόντα, φράζουν τους πόρους και αποτελούν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ο βραδινός καθαρισμός, με έμφαση στην αφαίρεση του μακιγιάζ, είναι μονόδρομος.

Με αυτούς τους τρόπους και φυσικά ακολουθώντας τους ευλαβικά, θα δεις μεγάλη διαφορά, μείωση των μαύρων πόρων και καθαρή επιδερμίδα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σπιτικές κροκέτες τόνου

xristiana

Ομάδα Δρομέων Της Συζωής Στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

xristiana

Μελέτες αντιπλημμυρικών για τρεις “κόκκινες” περιοχές της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει η ΕΥΑΘ

xristiana