ΚεντρικήΟμορφιά

Slow Beauty: Η νέα τάση στην ομορφιά με προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον!

17/9/2023

Η εξέλιξη του clean beauty ακούει στο όνομα slow beauty. Η ομορφιά της βραδύτητας όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, είναι το κίνημα ή αλλιώς η φιλοσοφία που θέλει να παίρνεις το χρόνο σου, κάτι σαν τελετουργικό, για να περιποιείσαι τον εαυτό σου με ενσυνειδητότητα επιλέγοντας προϊόντα που σέβονται τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Ήταν καιρός να μπει στο παιχνίδι και ο χώρος της ομορφιάς καθώς ήδη στο χώρο της μόδας υπάρχει έντονα η τάση για αποφυγή των fast fashion ρούχων και προτίμηση second hand κομματιών. Επειδή αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει με τα καλλυντικά έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη οδός.Οι αρχές απλές και επιγραμματικά για να μπεις στο πνεύμα: Ποιότητα πάνω από την ποσότητα. Συστατικά όχι χημικά αλλά φυσικά, βιολογικά. Εννοείται cruelty free.Λιγότερη κατανάλωση και όχι περιττές, φτηνές αγορές. Υποστήριξη μικρών παραγωγών και ηθικό εμπόριο και όλα αυτά κάτω από το πρίσμα προϊόντων με μεγαλύτερη διάρκεια.

Η slow beauty είναι το αντίδοτο στην υπερκατανάλωση. Είναι ο αντίποδας στα viral φθηνά προϊόντα του TikTok.Είναι η φυσική επιλογή που σου λέει ότι πρέπει να πάρεις το χρόνο σου, να δώσεις αξία στη ρουτίνα σου και να περιμένεις υπομονετικά για αποτελέσματα.

Δεν πας στις εύκολες λύσεις με δραστικά, χημικά συστατικά αλλά προτιμάς προϊόντα ένα με τη φύση, κατά την αγιουβερδική προσέγγιση, που όχι μόνο κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμπει αλλά διεγείρουν όλες σου τις αισθήσεις.Όταν το σώμα είναι χαλαρό και όταν οι ρυθμοί σου δεν είναι στα κόκκινα αυτό αποτυπώνεται και στην επιδερμίδα σου.

Όσον αφορά τα προϊόντα ομορφιάς όπως χτίζεις μια capsule γκαρνταρόμπα ρούχων έτσι στοχευμένα επενδύεις σε προϊόντα μακράς διάρκειας, υψηλής ποιότητας και φυσικά multitasking.Η βιωσιμότητα (sustainability) είναι επίσης λέξη κλειδί στη slow fashion αφού συσκευασίες είναι βιοδιασπώμενες και ανακυκλώσιμες και στη διαδικασία παραγωγής έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα για σεβασμό προς το περιβάλλον.

Τέλος όταν οι εταιρίες δεν παράγουν μαζικά αλλά ενδιαφέρονται για το ποιοι δουλεύουν και πως δουλεύουν για να φτάσουν τα υλικά στην παραγωγή τότε μιλάμε πια και για ομορφιά «ανθρωπιάς».

Τώρα που γνωρίζεις:φτιάξε ένα ωραίο ρόφημα, άναψε ένα αρωματικό κερί και πάρε το χρόνο σου να περιποιηθείς τον εαυτό σου πάντα με τα σωστά επιλεγμένα προϊόντα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ανακάλυψαν σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες και του έδωσαν το όνομα… Τζεφ Ντάνιελς

xristiana

Δωρεά παιδικών βιβλίων από τους μικρούς δημιουργούς τους

xristiana

Χριστούγεννα με υψηλές θερμοκρασίες

xristiana