ΚεντρικήΟμορφιά

Σφουγγαράκι μακιγιάζ: Πώς να το χρησιμοποιήσουμε για τέλειο μακιγιάζ αλλά κι άλλες χρήσεις του!

23/9/2023

Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία μακιγιάζ είναι το σφουγγαράκι, αδιαμφισβήτητα! Ιδιαίτερα ευέλικτο και σε διάφορα σχήματα γίνεται το πιο απαραίτητο αξεσουάρ για να αναμείξουμε τα υγρά προϊόντα μακιγιάζ και επαναχρησιμοποιείται! Θέλουμε να περάσουμε με τον πιο αέρινο τρόπο τη βάση μακιγιάζ, να απλώσουμε το κονσήλερ έτσι ώστε να είναι αόρατο, το μέικ-απ να γίνει ένα με το δέρμα μας προσδίδοντας τέλεια κάλυψη κ.λπ.; Παίρνουμε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ και ξεκινάμε…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τέλειο μέικ-απ!

Πώς θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για να απλώσουμε το μέικ-απ; Φυσικά, με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ! Πρόκειται για τον πιο δημοφιλή τρόπο χρήσης του, αλλά αποτελεί καταπληκτική ιδέα για να εφαρμόσουμε και άλλα κρεμώδη ή υγρά προϊόντα μακιγιάζ. Τι κάνουμε;

1. Βρέχουμε και στύβουμε

Τα σφουγγαράκια μακιγιάζ κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα, αν και αυτά σε σχήμα αυγού είναι τα πιο συνηθισμένα. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να το τοποθετήσουμε κάτω από τη βρύση πιέζοντάς το μερικές φορές, κάτω από το τρεχούμενο νερό, για να απορροφήσει αρκετή ποσότητα και να αυξηθεί ο όγκος του.

Στη συνέχεια, κλείνουμε τη βρύση και πιέζουμε το σφουγγάρι για να φύγει το περιττό νερό. Σε αυτό το σημείο θα είναι υγρό και εύκαμπτο. Έτσι, δεν θα απορροφήσει υπερβολική ποσότητα μέικ-απ, ενώ θα προσθέσει επιπλέον υγρασία στο μακιγιάζ μας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πιο φυσικό φινίρισμα.

2. Απλώνουμε το μέικαπ

Τώρα, ήρθε η ώρα να απλώσουμε το μέικ-απ στο πρόσωπό μας. Τοποθετούμε σε σχήμα σταυρού μικρή ποσότητα μέικ-απ με τις άκρες των δαχτύλων μας και απλώνουμε, με την βοήθεια του σφουγγαριού.

Σημαντικό: Εάν το μέικ-απ είναι υγρό αποφεύγουμε να βυθίσουμε μεγάλη επιφάνεια του σφουγγαριού απευθείας στο προϊόν, καθώς θα απορροφήσει πολύ περισσότερη ποσότητα από την αναγκαία.

3. Τέλεια ανάμειξη

Σε αυτό το σημείο θα κάνει το σφουγγαράκι το θαύμα του! Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε από τη μεριά μας είναι να απλώσουμε με το σφουγγαράκι και με κυκλικές κινήσεις, το μέικ-απ παντού.

Εάν διαπιστώσουμε πως σε κάποια σημεία υπάρχει περίσσια ποσότητα μέικ-απ, δεν έχουμε παρά να στρέψουμε το σφουγγαράκι προς μια καθαρή πλευρά ώστε να «ρουφήξει» το πλεόνασμα και να συνεχίσουμε τη διαδικασία, όπως προηγουμένως.

4. Ολοκληρώνουμε…

Αφού έχουμε απλώσει ομοιόμορφα το μέικ-απ, μπορούμε να προχωρήσουμε στο υπόλοιπο μακιγιάζ. Θα χρησιμοποιήσουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα, από άι-λάινερ και σκιές ματιών μέχρι ρουζ και κραγιόν για να λάμψουμε ολοκληρωτικά!

5. Καθαρισμός και αποθήκευση

Μετά από κάθε εφαρμογή, το σφουγγαράκι του μακιγιάζ μας χρειάζεται καλό καθάρισμα. Θα χρησιμοποιήσουμε λίγο σαπούνι χεριών και νερό. Αφού το σαπουνίσουμε και το ξεπλύνουμε καλά – καλά, θα το αφήσουμε σε ένα καθαρό σημείο για να στεγνώσει στον αέρα!

Περισσότεροι τρόποι χρήσης;

Πέρα από την πιο δημοφιλή του χρήση, το σφουγγαράκι μακιγιάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, για να διαπρέψει ξανά!

Κονσήλερ

Αφού απλώνει τέλεια το μέικ-απ, γιατί να μην πετυχαίνει το ίδιο και με το κονσήλερ; Χρησιμοποιώντας την πιο μυτερή άκρη από το σφουγγαράκι, ακολουθούμε τα ίδια βήματα με το μέικ-απ.

Εάν, όμως, η υφή του κονσήλερ είναι αρκετά πιο παχιά και σε βάζο, τότε μπορούμε να ακουμπήσουμε απευθείας το σφουγγαράκι στο προϊόν, καθώς δεν θα απορροφήσει περισσότερη από την αναγκαία ποσότητα.

Πούδρα

Κι όμως! Ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εφαρμογή μιας πούδρας σε σκόνη, ειδικά εάν θέλουμε το μακιγιάζ μας να παραμείνει όσο γίνεται πιο αναλλοίωτο!

Δεν έχουμε παρά να βουτήξουμε ελαφρά το σφουγγαράκι στην πούδρα, τινάζοντάς το απαλά πριν την απλώσουμε στο πρόσωπό μας, με ανάλαφρες κινήσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι άψογο και με ένα αδιάβροχο φινίρισμα που διαρκεί!

Contouring

Θεωρούνται φαβορί και για ένα αποτελεσματικό contouring. Η πλευρά του σφουγγαριού, κοντά στο μυτερό άκρο, έχει το τέλειο σχήμα για το κόψιμο των ζυγωματικών, ενώ η ίδια η άκρη μπορεί να λειτουργήσει κατά μήκος των πλευρών της μύτης.

Μπορούμε να περάσουμε μια κρεμώδη υφή με ταμποναριστές κινήσεις και κατόπιν, να αναμείξουμε το χρώμα με την καθαρή και μεγαλύτερη πλευρά του σφουγγαριού, αλλά και να απλώσουμε ακόμα και την πιο υγρή υφή contouring, επιλέγοντας πάντα μια καθαρή πλευρά.

Στεγνή υφή

Τα σφουγγάρια μακιγιάζ συνήθως χρησιμοποιούνται νωπά, αλλά με ορισμένες φόρμουλες που έχουν βάση το λάδι ή τη σιλικόνη, η υγρασία μπορεί να μην εξυπηρετήσει τη σωστή ανάμειξη.

Αποτέλεσμα; Να συσσωρευτεί το χρώμα εδώ κι εκεί προκαλώντας διχρωμίες, τελικά. Εάν λοιπόν, δυσκολευτούμε να χρησιμοποιήσουμε νωπό το σφουγγαράκι για το κονσήλερ, μπορούμε να το δοκιμάσουμε και στεγνό!

Χρήση και εφαρμογή

Τα σφουγγαράκια μακιγιάζ είναι κάτι περισσότερο πλέον, από ένα απλό εργαλείο για την εφαρμογή του μέικ-απ. Είναι θαυμάσια για τη χρήση σχεδόν οποιουδήποτε προϊόντος για την επιδερμίδα και ειδικότερα, στις κρεμώδεις υφές.

Για ορισμένες υφές, εάν τοποθετήσουμε μερικές κουκίδες από το προϊόν στο πρόσωπό μας και χρησιμοποιήσουμε το σφουγγαράκι για να τις απλώσουμε, θα λειτουργήσει στην εντέλεια. Υπάρχουν, όμως και υφές που μπορούν να απλωθούν απευθείας στο πρόσωπο, με τη βοήθεια του σφουγγαριού. Κάθε τύπος έχει και τα μυστικά του!

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις χρήσεις για τα σφουγγαράκια μακιγιάζ. Μερικές από εμάς δεν κάνουμε βήμα χωρίς αυτά, κάποιες τα χρησιμοποιούν ακόμα και στο μακιγιάζ των ματιών, ενώ άλλες δεν είμαστε και τόσο παθιασμένες με τη χρήση τους.

Το μυστικό κρύβεται στη σφαιρική γνώση. Εάν γνωρίσουμε τις ανάγκες τής επιδερμίδας μας και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, τότε θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ με τον καλύτερο τρόπο!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημέρα Φροντιστή Ατόμων Με Άνοια 2023 Από Την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

xristiana

Ποδοσφαιρικός Αγώνας Για Καλό Σκοπό

xristiana

Το αυθόρμητο βάδισμα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιαγγειακών

xristiana