ΚεντρικήΚοινωνικά

Εκδήλωση «Η προώθηση της ισότητας στις τοπικές κοινωνίες»

22/9/2023

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και η GEA (Gender Equality Assembly), διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η προώθηση της ισότητας στις τοπικές κοινωνίες» τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στο πλαίσιο της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων, η προώθηση της ισότητας των φύλων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην λήψη θετικών μέτρων, με απώτερο σκοπό τη de facto ενίσχυση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη του εκτεταμένου φαινομένου της έμφυλης βίας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο 2ος Ενημερωτικός Οδηγός της GEA σχετικά με το φαινόμενο της Eκδικητικής Πορνογραφίας (Revenge Porn), το οποίο βάλλει κυρίως ανήλικα άτομα και νεαρές/-ους ενήλικες. Ο οδηγός καταρτίστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η ομότιμη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. κα Παπαζήση, όπως επίσης και οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. Κώστας Χρυσόγονος και Γεώργιος Νούσκαλης, παρεμβάσεις επί των ομιλιών θα κάνουν η δρ. Ιωάννα Πέρβου και η Τζίνα Φουντουκίδου. Την Κοινωνία των Πολιτών θα εκπροσωπήσουν οι φορείς A21 και Thessaloniki Pride.

Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η Ιδρύτρια της GEA και νομικός Ειρήνη Π. Περπερίδου.

Related posts

Κρέας: Πόσο ένοχο είναι για τις ουρολοιμώξεις; Έρευνα απαντά

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δήμο Ωραιοκάστρου Την Κυριακή

xristiana

27/6: Μείνετε σε αντικειμενικά πλαίσια – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana