ΚεντρικήΟμορφιά

Κατσικίσιο γάλα: Το κλειδί για αψεγάδιαστο δέρμα

17/6/2022

Τα οφέλη από τη χρήση προϊόντων περιποίησης δέρματος με κατσικίσιο γάλα.

Μπορεί στο άκουσμά του το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο νου να είναι μια λίστα για σούπερ μάρκετ, ωστόσο το κατσικίσιο γάλα αποδεικνύεται ότι μπορεί να αποτελέσει μέρος της ρουτίνας περιποίησης του δέρματος.

Το σαπούνι από κατσικίσιο γάλα δεν είναι καινούργιο, αλλά επανέρχεται στην επιφάνεια με τη μορφή καθαρισμού του δέρματος. Και αν ψάχνετε συχνά στο διάδρομο των σαπουνιών για προϊόντα «χωρίς paraben», ίσως να έχετε βρει την κατάλληλη λύση.

Περιποίηση δέρματος

Η πρώτη ουσία που μοιάζει με σαπούνι ανακαλύφθηκε και χρονολογείται γύρω στο 2.800 π.Χ., εξηγεί το Pioneer Thinking. Οι πρώτες εκδοχές του σαπουνιού παρασκευάζονταν με έλαια και άλατα για να καταπραΰνουν τα εξανθήματα. Πριν χρησιμοποιηθεί ως τοπικό καθαριστικό, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεράπευαν ασθένειες με σαπούνι, αλλά οι ειδικοί δεν είναι ξεκάθαροι για το πότε εισήχθη για πρώτη φορά το κατσικίσιο γάλα ως συστατικό σε αυτό.

Το κατσικίσιο γάλα είναι ένα απαλό, χωρίς χημικά απολεπιστικό

Προϊόντα περιποίησης με κατσικίσιο γάλα

Σε ποιον δεν αρέσει ένας καλός αφρός που αφήνει το δέρμα απαλό και λαμπερό; Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, που σημαίνει ότι η διατήρησή του πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα. Η Brambles Bend Farms, μια εταιρεία σαπουνιών από το Τενεσί, σημειώνει ότι το κατσικίσιο γάλα είναι το τέλειο καταπραϋντικό καθαριστικό για το ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, ενώ η χρήση φυσικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος από κατσικίσιο γάλα αποκαθιστά το επίπεδο pH του δέρματός μας. Το κατσικίσιο γάλα είναι ευρέως γνωστό ότι προλαμβάνει την ακμήμειώνει τις ρυτίδες και θεραπεύει τις φλεγμονές.

Οι ενυδατικές κρέμες με αυτό το βασικό συστατικό μπορούν να διευκολύνουν τα συμπτώματα του εκζέματος, ενώ το Healthline υποστηρίζει ότι οι βιταμίνες στο κατσικίσιο γάλα κάνουν θαύματα στο δέρμα.

Κατσικίσιο γάλα: Το κλειδί για αψεγάδιαστο δέρμα

Γυναίκα περιποιείται το πρόσωπό της

Όταν ψωνίζετε σαπούνια, να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας τα πρόσθετα συστατικά. Το κατσικίσιο γάλα είναι λιγότερο αλλεργιογόνο σε σύγκριση με άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Ωστόσο, αν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, επιλέξτε πρώτα μια επιλογή χωρίς άρωμα. Αν και είναι αρκετά απίθανο, το River Allergy λέει ότι θα παρατηρήσετε ένα κόκκινο εξάνθημα, αίσθημα καψίματος και σκασμένο δέρμα, αν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα συστατικά του σαπουνιού. Κατά συνέπεια, τα καταπραϋντικά σαπούνια και οι ενυδατικές κρέμες που μπορούν να ανακουφίσουν αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ πιθανό να περιέχουν κατσικίσιο γάλα.

Το Healthline αποδίδει την υψηλή περιεκτικότητα του κατσικίσιου γάλακτος σε λιπίδια (ή λίπος) ως τον λόγο που το κατσικίσιο γάλα είναι εξαιρετικό για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος. Ο λακτοβάκιλλος (ένα καλό βακτήριο) είναι άφθονος στο κατσικίσιο γάλα, ο οποίος βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας βακτηρίων στο δέρμα. Η αναζωογόνηση και η πρόληψη του καρκίνου του δέρματος βρίσκονται, επίσης, στην κορυφή της λίστας των λόγων για να δοκιμάσετε προϊόντα από κατσικίσιο γάλα, αναφέρει το Stylecraze.

Τα οφέλη από τη χρήση προϊόντων περιποίησης δέρματος με κατσικίσιο γάλα

Προϊόντα περιποίησης με κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα είναι γνωστό ότι ενυδατώνειαναζωογονεί και θεραπεύει το δέρμα μας. Αν έχετε ακμήεξάνθημα ή έντονα ξηρό δέρμα, δοκιμάστε τα προϊόντα με κατσικίσιο γάλα. Ακόμη και αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, μπορείτε να πειραματιστείτε με μια μάρκα χωρίς άρωμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Περιποίηση στα άκρα… τέλος στα ξηρά πόδια

xristiana

Τρέξε Με «Χαμόγελο» Στο Mykonos Running Festival

xristiana

Ο καιρός σήμερα: Υψηλές θερμοκρασίες με τοπικές βροχές και καταιγίδες

xristiana