ΚεντρικήΜαγειρική

Τηγανητά μανιτάρια και μαγιονέζα δεντρολίβανου

12/9/2023

Υλικά

8 μανιτάρια πορτσίνι

2 αυγά

Γάλα

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Φυστικέλαιο

Αλάτι

Για τη μαγιονέζα

200 γρ. καλαμποκέλαιο

50 γρ. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

Μηλόξυδο

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια βούρτσα ή ένα υγρό πανί, στη συνέχεια τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα και τέλος από τριμμένη φρυγανιά.

Αφού τελειώσουμε το πανάρισμα τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε μπόλικο βραστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Για τη μαγιονέζα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Σερβίρουμε τα τηγανητά μανιτάρια με τη μαγιονέζα δεντρολίβανου.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2023 – Αναζήτηση Συνοδών

xristiana

Λάρισα: Φωτιά κοντά στην Εθνική Οδό, στο ύψος του κόμβου Γυρτώνης

xristiana

Προβολή Ντοκιμαντέρ ‘Πατρίδα Αξέχαστη Μικρά Ασία

xristiana