ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να αποφύγετε την εμφάνιση περισσότερων φακίδων το καλοκαίρι

18/8/2023

Ο καλοκαιρινός ήλιος και οι πολλές ώρες ηλιοθεραπείας, ειδικά αν δεν έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μπορούν να προκαλέσουν καφέ κηλίδες στο δέρμα μας. Αυτές οι κηλίδες είναι γνωστές ως φακίδες και συμβαίνουν σε περισσότερους ανθρώπους από ό,τι νομίζετε.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι φακίδες είναι στην πραγματικότητα ο μηχανισμός άμυνας του σώματος για να προστατεύσει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Είναι το αποτέλεσμα της μελανίνης, «της χρωστικής που δίνει το χρώμα του δέρματός σου». Όταν περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο, το σώμα αρχίζει να παράγει μελανίνη για να διασφαλίσει ότι το δέρμα θα παραμείνει ασφαλές. Όταν συσσωρεύεται πάρα πολλή μελανίνη σε ένα σημείο, μπορεί να εμφανιστεί μια καφέ ή κόκκινη φακίδα.

Αν και οι φακίδες είναι φυσικές και πολλοί τις έχουν, δεν αρέσει σε όλους η εμφάνισή τους. Μερικοί άνθρωποι πραγματικά θέλουν να βρουν τρόπους για να τις αποφύγουν, ειδικά το καλοκαίρι.

Πώς να αποφύγετε τις φακίδες το καλοκαίρι

Οι φακίδες εμφανίζονται όταν το σώμα έχει εκτεθεί στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις φακίδες είναι να επενδύσετε σε ένα ισχυρό αντηλιακό.

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε SPF 30 ή μεγαλύτερο και πρέπει να βεβαιώνεστε ότι το αντηλιακό σας προστατεύει το δέρμα σας από τις ακτίνες UVA και UVB.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αποτρέψετε τις φακίδες είναι να φοράτε καπέλο με μεγάλο γείσο αλλά και να μένετε κάτω από την ομπρέλα ή σε κάποια σκιά στην παραλία.

Και κάτι ακόμη: Φροντίστε να διατηρείτε το σώμα σας δροσερό. Ένας τρόπος είναι να τοποθετήσετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας στο ψυγείο. Προϊόντα όπως το αντηλιακό, η ενυδατική κρέμα ή η κρέμα και το τζελ για μετά τον ήλιο εφαρμόζονται καλύτερα κρύα για να δροσίσουν το δέρμα σας.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καιρός: Πρωτομαγιά με συννεφιά και τοπικές βροχές

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Βύρωνα

xristiana

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού

xristiana