ΚεντρικήΟμορφιά

H τέλεια καταπραϋντική λοσιόν για μετά τον ήλιο

18/8/2023

Ψάχνετε για ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα; Ή απλώς θέλετε μία υπέροχη αίσθηση απαλότητας και ενυδάτωσης μετά τον ήλιο; Αυτή η καταπραϋντική λοσιόν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Είναι φτιαγμένη με ενυδατικό λάδι καρύδας, τζελ αλόης και αιθέρια έλαια που θα αφήσουν το δέρμα σας απαλό και δροσερό, ενώ λειτουργεί τέλεια για να καταπραΰνει το δέρμα που έχει φιλήσει ο ήλιος! Πώς θα τη φτιάξετε και γιατί να χρησιμοποιήσετε αυτά τα υλικά.

Είτε βρισκόμαστε στην παραλία είτε σε ταξίδι με σκάφος ή με το πλοίο είναι απαραίτητο να έχουμε αυτή την κρέμα για εγκαύματα σε πρώτη ζήτηση! Είναι φτιαγμένη με φυσικά συστατικά που μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο.

Τα συστατικά θα ενυδατώσουν το δέρμα και μπορούν να το βοηθήσουν να επουλωθεί πιο γρήγορα. Η χρήση της μπορεί επίσης να βοηθήσει το δέρμα να μην ξεφλουδίσει.

Η καλύτερη λοσιόν για εγκαύματα από τον ήλιο

Το να φτιάξετε τη δική σας λοσιόν είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να λιώσετε τα συστατικά σε μία μπεν μαρί. Δηλαδή, τοποθετώντας ένα γυάλινο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια χτυπήστε το με ένα μίξερ χειρός.

Όταν φτιάχνετε την κρέμα σας για τα εγκαύματα, διασφαλίζετε ότι τα συστατικά που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλή για το δέρμα σας και το δέρμα των παιδιών σας.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για αυτό το after sun lotion είναι λάδι καρύδας, κερί μέλισσας, βούτυρο κακάο, ελαιόλαδο, καθαρό τζελ αλόης και αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια έλαια είναι προαιρετικά, αλλά θεωρώ ότι το έλαιο μέντας είναι πολύ δροσερό!

Τα οφέλη και τα «προσόντα» των συστατικών που χρησιμοποιούνται στη λοσιόν για μετά τον ήλιο

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι τόσο εκπληκτικό για το δέρμα! Είναι εξαιρετικό για την παρασκευή λοσιόν γιατί μπορεί να λιώσει και να σκληρύνει ξανά. Είναι ο τέλειος συνδετικός κρίκος για σπιτικές λοσιόν και αλοιφές.

Το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό και εξαιρετικό ενυδατικό για το ξηρό δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κνησμού και του ξεφλουδίσματος που σχετίζεται με το ηλιακό έγκαυμα.

Κερί μέλισσας

Το κερί μέλισσας είναι ένα άλλο από αυτά τα συστατικά που θα θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας όταν αρχίσετε να φτιάχνετε τα δικά σας προϊόντα περιποίησης. Όχι μόνο έχει εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα, αλλά βοηθά επίσης να πήξει και να δώσει στη σπιτική λοσιόν τη σωστή συνοχή.

Με τις αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, αυτό το συστατικό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο, το σκασμένο ή το ξηρό δέρμα. Σχηματίζει ένα προστατευτικό τοίχωμα σφραγίζοντας την υγρασία στο δέρμα χωρίς να φράζει τους πόρους.

Βούτυρο κακάο

Το βούτυρο κακάο είναι το λίπος που προέρχεται από τους κόκκους κακάο, και μυρίζει απολύτως… νόστιμα. Το βούτυρο κακάο ενυδατώνει φυσικά το δέρμα και θεραπεύει το ξηρό, σκασμένο δέρμα. Κάνει τη λοσιόν μετά τον ήλιο να μυρίζει τόσο ωραία!

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει θαύματα για το ξεφλούδισμα, το κόκκινο και το καμένο από τον ήλιο δέρμα. Στην πραγματικότητα, αν δεν έχετε τίποτα άλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο για να βοηθήσετε στο δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο.

Τρίψτε ένα λεπτό στρώμα ελαιολάδου πάνω από την περιοχή που έχει καεί και αφήστε το να μουλιάσει στο δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και του ξεφλουδίσματος.

Αγνό τζελ aloe vera:

Η αλόη έχει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία για τα ηλιακά εγκαύματα εδώ και πολλά χρόνια.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αλόη μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση του κατεστραμμένου δέρματος και των πληγών, επειδή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή κολλαγόνου και να αποτρέψει τον κυτταρικό θάνατο γύρω από μια πληγή. Η χρήση αλόης θα διατηρήσει το δέρμα υγρό, κάτι που θα το κρατήσει προστατευμένο.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τζελ αλόης και όχι υγρό αλόης. Το υγρό προορίζεται περισσότερο για χρήση από στόματος. Ενώ, το τζελ είναι γνωστό ότι είναι καλύτερο για τις ατέλειες του δέρματος.

Αιθέρια έλαια

Ένα από τα ωραιότερα αιθέρια έλαια για το ηλιοκαμένο δέρμα  είναι η μέντα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα έλαια που να έχουν ένα ωραίο δροσιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα.

Είναι σημαντικό να αραιώσετε τα αιθέρια έλαια πριν τα εφαρμόσετε τοπικά. Η προσθήκη τους σε αυτή τη λοσιόν θα τα κάνει αραιωμένα και ασφαλή στη χρήση.

Πώς να φτιάξετε τη λοσιόν

Υλικά

  • 1/2 φλ. του τσαγιού λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. κερί μέλισσας
  • 1 κ.σ. βούτυρο κακάο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. του τσαγιού καθαρό τζελ αλόης
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Τρόπος παρασκευής

  • Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το κερί μέλισσας, το βούτυρο κακάο και το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί. Λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Θα σκληρύνει ελαφρώς, αλλά δεν πρέπει να είναι σφιχτό. Αυτό θα διαρκέσει μερικές ώρες. Μπορείτε να βάλετε το μπολ στο ψυγείο για να επιταχύνετε τη διαδικασία.
  • Προσθέτουμε το τζελ αλόης σιγά σιγά, ενώ ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι το τζελ αλόης να αναμειχθεί πλήρως με τα έλαια και το κερί.
  • Αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.

Πώς να τη χρησιμοποιήσετε

Όταν το δέρμα σας είναι ξηρό, σκασμένο, κόκκινο ή καμένο από τον ήλιο, κάντε μασάζ με μια μικρή ποσότητα της λοσιόν στην περιοχή που έχει επηρεαστεί.

Αφήστε τη να μουλιάσει στο δέρμα και προσθέστε κι άλλο αν χρειάζεται. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη λοσιόν συχνά και απλώς για να απαλύνετε το δέρμα.

Συμβουλές για να φτιάξετε μια φυσική λοσιόν

  • Βεβαιωθείτε ότι το τζελ αλόης είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το αποθηκεύετε συνήθως στο ψυγείο, μετρήστε ένα φλιτζάνι και αφήστε το έξω πριν φτιάξετε τη λοσιόν.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μια ράβδο μελισσοκέρι, μπορείτε να το κόψετε σε μικρά κομμάτια ή να το τεμαχίσετε με έναν τρίφτη για να διευκολύνετε τη μέτρηση μιας κουταλιάς της σούπας. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφαιρίδια από κερί μέλισσας.
  • Μην προσθέτετε τα αιθέρια έλαια μέχρι να κρυώσει τελείως το μείγμα. Αυτό θα διατηρήσει τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
  • Προσθέστε την αλόη βέρα σιγά σιγά για να γίνει πιο εύκολη η ανάμειξή της στα λάδια και το κερί.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θ. Πλεύρης: «Οι περιορισμοί θα αρθούν από τα μέσα έως τα τέλη Μαρτίου, αν και δεν τελειώνει η πανδημία»

xristiana

3 tips για μεταξένια μαλλιά

xristiana

Μάσκαρα: Όλα τα μυστικά για να επιλέξεις την κατάλληλη- ανάλογα με το βουρτσάκι- και να την εφαρμόσεις σωστά!

xristiana