ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ολοκληρώνεται ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής, με χρηματοδότηση €15 εκατ.

14/8/2023

Η χρηματοδότηση του έργου που θωρακίζει τη Φυλή χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.

Ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, περίπου 15 εκατ. ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής, το οποίο θωρακίζει αποτελεσματικά την Φυλή.

Το έργο αφορά στην κατασκευή διαφόρων ειδών αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας  Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.

«Ολοκληρώνουμε ένα εμβληματικά αντιπλημμυρικό έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής και συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με αφορμή την επικείμενη παράδοση του έργου.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής στους εξής δρόμους: Πηνειού (από Λεωφόρο Φυλής μέχρι την οδό Αιγαίου Πελάγους)
Πίνδου (από το τέρμα μέχρι την οδό Αλιάκμονος)
Καραϊσκάκη (από την οδό Πηνειού ή 25ης Μαρτίου μέχρι το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ)
Αιγαίου Πελάγους (από την Αλιάκμονος μέχρι τη συμβολή με την Πηνειού)

Το συνολικό μήκος των αγωγών υπολογίζεται σε 3 km και μέσω αυτών τα όμβρια θα διοχετευτούν, αρχικά, στη λίμνη ανάσχεσης του Πάρκου Πόλης των Άνω Λιοσίων κι από εκεί (μέσω του αγωγού Ευπυρίδων) στον Κηφισό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος σημειώνει:

«Ολοκληρώνουμε για τους πολίτες της Δυτικής Αττικής ένα πολύ μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση και το περιβάλλον της περιοχής μας. Δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, τίποτα να μένει στη μέση. Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Φυλής, με συνέπεια και εργατικότητα, σε καθημερινή βάση, για την υλοποίηση έργων που αντιμετωπίζουν κρίσιμα προβλήματα».

Το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής και θα συμβάλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

10 tips για να ενισχύσεις την ανάπτυξη των φρυδιών σου

xristiana

Eπιστημονική ημερίδα με θέμα «Παιδί / Οικογένεια – Στρες και Παραβατικότητα»

xristiana

Τα ποντίκια των πόλεων δεν θα είναι η αιτία της επόμενης πανδημίας – Τι δείχνουν νέες έρευνες

xristiana