ΚεντρικήΟμορφιά

Μαλλιά μετά τις διακοπές | Πώς θα επαναφέρεις τη χαμένη λάμψη τους

25/8/2023

Αναμφίβολα τα μαλλιά μας το καλοκαίρι υφίστανται αρκετή ταλαιπωρία, επομένως μην απορείς αν διαπιστώνεις έλλειψη λάμψης και θαμπάδα, ξηρότητα, ακόμα πιο έντονο φριζάρισμα, με την επιστροφή σου από τις διακοπές.

 Η ηλιακή ακτινοβολία, η θάλασσα, ο αέρας, το αλάτι σε συνδυασμό με την πιο χαλαρή περιποίηση, είναι παράγοντες που αποδυναμώνουν την τρίχα και κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν τουλάχιστον απεριποίητα.

 Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να επαναφέρεις άμεσα τα μαλλιά σου στην κατάσταση που ήταν πριν τις διακοπές, ενώ η μεταβατική περίοδος που διανύουμε μέχρι το φθινόπωρο είναι ιδανική για να μπεις σε μια ρουτίνα να τα φροντίζεις όπως τους αρμόζει.

Τι προτείνουμε να κάνεις:

#1: Μια επίσκεψη στον κομμωτή σου είναι πάντα σωτήρια

Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι κοπέλες με τα πιο τέλεια μαλλιά είναι να επισκεφτούν το κομμωτήριο και να αφεθούν στα έμπειρα χέρια των hair experts που εμπιστεύονται. Ένα φρέσκο κούρεμα με έμπνευση από τις πρόσφατες τάσεις, η βαφή που θα σε ανανεώσει πλήρως, μια δυνατή θεραπεία ή ακόμα και ένα απλό ψαλίδισμα στις άκρες μπορεί να κάνουν θαύματα στα μαλλιά αλλά και στη διάθεσή σου. Σίγουρα ένας ειδικός θα σε κατευθύνει στη λύση που σου ταιριάζει καλύτερα. 

Hint: Η αφαίρεση της ψαλίδας πάντως είναι το SOS βήμα που προτείνουν όλοι οι κομμωτές, για να δεις άμεσα και ανώδυνα τη διαφορά στα μαλλιά σου.

#2. Η περιποίηση στο σπίτι

Η περιποίηση στο σπίτι είναι εξίσου σημαντική. Μια με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες αλλά και τον τύπο μαλλιών σου, εφάρμοζε ενυδατικές μάσκες μαλλιών μετά το ντους τις οποίες θα αφήνεις όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μπορείς. Παράλληλα, οι leave-in κρέμες αλλά και τα hair oils καλό είναι να μπουν επίσης στο παιχνίδι, καθώς χαρίζουν θρέψη στην τρίχα και συντελούν στην υγιή όψη της.  Τέλος, η υγεία του τριχωτού είναι το ίδιο σημαντική αν θες λαμπερά μαλλιά – φρόντισε να κάνεις ένα scrub και ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μια φορά την εβδομάδα.

#3. Μην το παρακάνεις με το λούσιμο / χτένισμα

Το υπερβολικό λούσιμο ή βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό, όσο κι αν είσαι πεπεισμένη για το αντίθετο. Το καθημερινό λούσιμο δεν είναι πάντα ωφέλιμο, τουλάχιστον όχι για όλους τους τύπους μαλλιών, ενώ το λούσιμο με λανθασμένα σαμπουάν και conditioners, που απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες απ᾽τις δικές σου και ενδεχομένως είναι πιο “σκληρά” απ᾽όσο πρέπει, αποδυναμώνουν και σίγουρα δεν κάνουν καλό στην τρίχα. Ταυτόχρονα, αν χτενίζεις τα μαλλιά σου με δύναμη χωρίς να προσέχεις, είναι πολύ πιθανό να προκαλείς από μόνη σου σπάσιμο στην τρίχα.

#4. Απόφυγε τη θερμότητα

Αν μπορείς, απόφυγε να χρησιμοποιείς εργαλεία styling καθημερινά, ενώ αν το αντέχεις, άφηνε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά ή χρησιμοποίησε κρύο αέρα στο σεσουάρ, κρατώντας το σε μεγάλη απόσταση από την τρίχα. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τη χρήση θερμότητας, μην ξεχνάς τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα (κρέμες, σπρέι ή λάδια) που χαρίζουν πολλά άλλα οφέλη στην τρίχα (όπως για παράδειγμα anti-frizz ιδιότητες και ενυδάτωση). Τέλος, προτίμησε τις ειδικές πετσέτες με μικροΐνες για το στέγνωμα των μαλλιών, που δεν προκαλούν τριβή στην τρίχα και άρα αποτρέπουν το φριζάρισμα.

#5. Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Βάλε στη ζωή σου τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες, που πραγματικά φροντίζουν τα μαλλιά σου ενώ κοιμάσαι. Η απαλή υφή τους αποτρέπει την έντονη τριβή της τρίχας με το μαξιλάρι, εμποδίζοντας επομένως το σπάσιμο και τη φθορά της. Για τον ίδιο λόγο προτείνουμε να προτιμάς μεταξωτά scrunchies αντί για τα απλά λαστιχάκια, που σίγουρα ταλαιπωρούν και σπάνε την τρίχα.

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 2/3

xristiana

Τα κορίτσια στο Tik Tok κάνουν τις ωραιότερες μπούκλες με κολάν στα μαλλιά!

xristiana

Δήμος Μαλεβιζίου: Νέο λεωφορείο αποκτά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες

xristiana