ΚεντρικήΜαγειρική

Απίθανες γεμιστές πατάτες με τυρί και προσούτο

2/8/2023

Υλικά

8 μικρές πατάτες

200 γρ. προσούτο

50 γρ τριμμένη παρμεζάνα

150 γραμμάρια κίτρινο τυρί που λιώνει

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Δάφνη

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πατάτες μαζί με ένα φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε με το καπάκι για 15/20 λεπτά.

Αφού ψηθούν, αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε οριζόντια σε 2 μέρη με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην σπάσουν. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα δημιουργώντας μια κοιλότητα.

Μαζεύουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το κίτρινο τυρί, τον μαϊντανό και το μισό από το χοντροκομμένο προσούτο

Γεμίζουμε γενναιόδωρα με το μίγμα τις μισές πατάτες που έχουμε σκάψει, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες μισές και τυλίγουμε κάθε πατάτα με μια φέτα προσούτο. Βάζουμε τις γεμιστές πατάτες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 15/20 λεπτά.

Οι γεμιστές πατάτες μπορούν να μαγειρευτούν στη φριτέζα αέρα τοποθετώντας τις απευθείας στη σχάρα και ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για 10/12 λεπτά.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Golden hour skin: Το μυστικό για να πετύχετε το απόλυτο καλοκαιρινό makeup

xristiana

Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας: «De La Salle Science Festival»

xristiana

“Κατανοώντας Τους Φίλους – Μαθαίνω Την Διαφορετικότητα”: Εκδήλωση Στη Λάρισα Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana