ΚεντρικήΜαγειρική

Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες

7/7/2023

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο (4+2 κ.σ. χωριστά)
  • 10 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 μέτριες  ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 10 φέτες τυρί γκούντα ή τσένταρ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 10% λιπαρά
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις ταλιατέλες, σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο, με χοντρό αλάτι, νερό, 3 ή 4 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία (ανάλογα πόσο αλ τέντε τις θέλετε μετά το ψήσιμο).
  2. Τις σουρώνετε καλά, τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τις βράσατε, τις λαδώνετε με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το ζαμπόν σε κομματάκια, όλα τα τριμμένα τυριά και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  3. Αδειάζετε όλο το μείγμα στη κατσαρόλας σε ένα λαδωμένο (με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο) πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου και το απλώνετε ισομερώς. 
  4. Από πάνω στρώνετε τις φέτες ντομάτας και τις αλατίζετε ελαφρώς. Τέλος πάνω από τις φέτες ντομάτας στρώνετε τις φέτες του τυριού γκούντα ή τσένταρ. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθεί η ντομάτα και να λιώσει και ροδοκοκκινίσει το τυρί. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με τα τυριά λιωμένα.

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στη Σαλαμίνα

xristiana

Πελέ

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 22/11

xristiana