ΚεντρικήΟμορφιά

Hair goals: Nα κάνω κερατίνη στα μαλλιά το καλοκαίρι;

26/7/2023

θεραπεία κερατίνης, επίσης γνωστή ως “Brazilian blow-out”, είναι μια δημοφιλής θεραπεία μαλλιών που στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης τoυς.

Περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας φόρμουλας με βάση την κερατίνη, που είναι η βασική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα μαλλιά μας, η οποία στη συνέχεια σφραγίζεται με τη χρήση θερμότητας, συνήθως από ένα επίπεδο σίδερο.

Στην ουσία, η θεραπεία κερατίνης συμπληρώνει τη χαμένη κερατίνη από τα μαλλιά.

Η διαδικασία διαρκεί μερικές ώρες και το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, ανάλογα με τον τύπο μαλλιών αλλά και τη συντήρηση. Και τι εννοώ;

Eπειδή το καλοκαίρι είμαστε πολλές ώρες στην παραλία και τα μαλλιά μας εκτείθενται στον ήλιο και το θαλασσινό νερό καλό είναι μετά τη βουτιά να κάνουμε ένα ντους και να τα ξεπλένουμε για να διαρκέσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα!

Αποτελεί την ιδανική λύση για όσες γυναίκες έχουν σπαστά και σγουρά μαλλιά, αλλά και για όσες θέλουν μια θεραπεία λείανσης και αναδόμησης της τρίχας.

Στα plus της θεραπείας κερατίνης είναι η ικανότητά της να μειώνει το φριζάρισμα κάτι που μας ταλαιπωρεί το καλοκαίρι. Η πρωτεΐνη κερατίνης στη θεραπεία βοηθά τα μαλλιά να είναι πιο λεία, και λαμπερά.

Και ΝΑΙ, επειδή πολλά ακούγονται, η θεραπεία κερατίνης είναι ιδιαίτερα ευεργετική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για υγιή μαλλιά, όταν τα υψηλά επίπεδα υγρασίας συχνά οδηγούν σε ανεπιθύμητο φριζάρισμα.

Αυτά είναι αναλυτικά τα συγκεκριμένα οφέλη της θεραπείας κερατίνης, ειδικά για το καλοκαίρι:

#Μείωση του φριζαρίσματος:

Η υγρασία του καλοκαιριού κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν. Η θεραπεία κερατίνης βοηθά στη δημιουργία ενός προστατευτικού φραγμού γύρω από το στέλεχος της τρίχας, αποτρέποντας την είσοδο υπερβολικής υγρασίας και μειώνοντας το φριζάρισμα.

#Αντοχή στην υγρασία:

Βοηθά τα μαλλιά να γίνουν πιο ανθεκτικά στην υγρασία, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν μια πιο λεία και κομψή εμφάνιση ακόμα και σε συνθήκες υγρασίας.

#Εύκολο Styling:

Τα μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με κερατίνη είναι πιο εύκολο στο χτένισμα και απαιτούν λιγότερο χρόνο στο styling. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν θέλετε να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο στη δημιουργία ενός χτενίσματος.

#Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία:

Ορισμένες θεραπείες κερατίνης περιέχουν συστατικά που παρέχουν έναν βαθμό προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αποφεύγεται έτσι το ξεθώριασμα του χρώματος και η ξηρότητα που προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

#Επανόρθωση και θρέψη μαλλιών:

Η θεραπεία με κερατίνη βοηθάει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών, αναπληρώνοντας τη χαμένη πρωτεΐνη. Τα μαλλιά ξανακερδίζουν τη λάμψη τους, παρότι έχουν εκτεθεί στον ήλιο, το αλμυρό νερό, το χλώριο και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το καλοκαίρι.

Για να επωφεληθείτε τα οφέλη της κερατίνης επιλέξετε φυσικά ένα αξιόπιστο κομμωτήριο και έναν έμπειρο hairstylist που θα σας κάνει τη θεραπεία.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων με διακριτικό τίτλο «ΚΕΜΑΕΔ»

xristiana

Κατέρρευσε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 18% μέσα σε μία εβδομάδα

xristiana

Κουρασμένη επιδερμίδα; Χρήσιμα tips για να «σβήσετε» τα σημάδια της κόπωσης

xristiana