ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα προστατεύσεις το δέρμα σου τις ημέρες του καύσωνα

26/7/2023

Η ζέστη τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες είναι πραγματικά αφόρητη. Ο καύσωνας που πλήττει την Ελλάδα έχει φέρει δυσκολίες στην καθημερινότητα μας και μας έχει κάνει να υποφέρουμε. Μαζί με εμάς όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υποφέρει και το δέρμα μας το οποίο είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε να το προστατεύουμε από έναν τόσο βλαβερό εξωτερικό παράγοντα, όπως η ηλιακή ακτινοβολία.

Το πρώτο tip που δίνουμε σε εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο είναι να εφαρμόζεις φυσικά αντηλιακό. Αυτό το προϊόν πρέπει να γίνει η αγαπημένη σου καλοκαιρινή συνήθεια και η προέκταση του χεριού σου. Φόρεσε αντηλιακό όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και σε χέρια και πόδια αλλά και οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος σου εκτίθεται στον ήλιο.

Μην ξεχνάς να το ανανεώνεις είτε κάνεις μπάνιο στη θάλασσα είτε απλά πηγαίνεις στη δουλειά. Το αντηλιακό χρειάζεται ανανέωση κάθε τρεις ώρες περίπου ενώ υπάρχουν και σημεία που δεν θα πρέπει να ξεχνάς να εφαρμόζεις λίγη ποσότητα από το προϊόν όπως οι αγκώνες και τα αυτιά.

Δεύτερον, διατήρησε τον οργανισμό σου φουλ ενυδατωμένο. Ξεκίνα την ημέρα σου με νερό και μπόλικες βιταμίνες και ενυδατικά στοιχεία από φρούτα ή λαχανικά τα οποία μπορείς να εντάξεις στο πρωινό σου και έπειτα, φρόντισε να καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τους πολλούς καφέδες και το αλκοόλ, τα αλμυρά και τα γλυκά.

Τέλος, φόρεσε τα σωστά ρούχα. Δεν εννοούμε στιλιστικά σωστά, αλλά αυτό το tip δηλαδή η συμβουλή έχει να κάνει με την ποιότητα που επιλέγεις στα ενδύματα. Προτίμησε βαμβακερά ή λινά υφάσματα τα οποία είναι δροσερά και αέρινα και θα σου επιτρέψουν να κυκλοφορείς με άνεση.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φίμπι Σνέτσινγκερ

xristiana

Δράσεις πρόληψης & ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

xristiana

Κατάθλιψη: Διπλάσια τα περιστατικά σε όσους έχουν αυτή τη συνήθεια

xristiana