ΚεντρικήΟμορφιά

Χρήσεις ομορφιάς για το αβοκάντο που πιθανόν δεν γνωρίζετε

4/7/2023

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε καθώς εμβαθύνουμε στον εκπληκτικό κόσμο του αβοκάντο. Πέρα από την ξεχωριστή γεύση του και τα αναμφισβήτητα οφέλη του, αυτό το ζωηρόχρωμο πράσινο φρούτο διαθέτει την αξιοσημείωτη ικανότητα να φέρει επανάσταση στη ρουτίνα της ομορφιάς σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Γεμάτα με μια εντυπωσιακή σειρά θρεπτικών συστατικών, τα αβοκάντο προσφέρουν στο σώμα σας την απαραίτητη διατροφή που ποθεί για βέλτιστη επιβίωση. Μέσα στην κρεμώδη σάρκα τους βρίσκεται ένας θησαυρός από ακόρεστα έλαια και ένα ισχυρό μείγμα βιταμινών, έτοιμο να κάνει τα μαγικά του στο δέρμα σας, όπως ποτέ άλλοτε.

Πείτε αντίο στα συνηθισμένα προϊόντα περιποίησης και προσαρμόστε μια ρουτίνα με έγχυση αβοκάντο που θα αφήσει την επιδερμίδα σας λαμπερή και αναζωογονημένη.

Είστε έτοιμες να παρακολουθήσετε τη μεταμορφωτική δύναμη του πράσινου «στολιδιού» της φύσης; Διαβάστε παρακάτω για να εξερευνήσετε πέντε μυστικά ομορφιάς που θα αλλάξουν για πάντα την αντίληψή σας για το αβοκάντο.

1. Μάσκα προσώπου

Η μάσκα προσώπου με αβοκάντο, που φημολογείται ότι είναι η αγαπημένη επιλογή της ίδιας της Victoria Beckham, έχει γίνει ένα δημοφιλές τελετουργικό ομορφιάς στην ελίτ του Χόλιγουντ. Το καλύτερο;

Είναι απίστευτα εύκολο να αναδημιουργηθεί στην άνεση του σπιτιού σας.

Θα χρειαστείτε: 1/2 αβοκάντο, 1/2 φλ. του τσαγιού νιφάδες βρώμης, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού και 2 κ.σ. της σούπας μέλι.

Τι θα κάνετεΑπλώς πολτοποιήστε το αβοκάντο και ανακατέψτε το με τα άλλα συστατικά και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα γενναιόδωρα στο πρόσωπό σας.

Αφήστε το να κάνει τα μαγικά του για 20 λεπτά χαλάρωσης πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Είναι μια απλή αλλά πολυτελής απόλαυση που αφήνει το δέρμα σας ανανεωμένο και αναζωογονημένο.

Γιατί λοιπόν να μην περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να δοκιμάσετε αυτή τη μάσκα προσώπου με αβοκάντο; Το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει για τη λάμψη που αξίζει το Χόλιγουντ!

2. Μαλακτικό μαλλιών

Αν και μπορεί να μην είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό, τα αβοκάντο έχουν μια απροσδόκητη ικανότητα να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των φριζαρισμένων και αφυδατωμένων μαλλιών.

Ρίξτε μερικές σταγόνες λάδι στο χέρι σας, κάντε μασάζ στο τριχωτό τής κεφαλής σας και στη συνέχεια δουλέψτε το στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σας.

Απορροφάται εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι καθαρίζει με σαμπουάν, αντί να παραμένει στα μαλλιά όπως κάποια άλλα έλαια που γνωρίζουμε (π.χ. καρύδα).

Ξεχειλίζει από θρεπτικά συστατικά παρέχοντας μια βαθιά περιποίηση που μετατρέπει τα μαλλιά σας σε μια λαμπερή, ελαστική χαίτη.

3. Ενυδατική κρέμα

Το εκχύλισμα αβοκάντο που βρίσκεται στον πυρήνα πολλών κρεμών προσώπου και λοσιόν σώματος, χρησιμεύει ως το βασικό συστατικό.

Φημισμένο για τις εξαιρετικές ενυδατικές του ιδιότητες, το έλαιο που προέρχεται από το αβοκάντο αποκαθιστά αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά και χαρίζει μια ελαστική, λαμπερή όψη στο δέρμα.

4. Αντιγήρανση

Το εκχύλισμα αβοκάντο διαθέτει αντιγηραντικά οφέλη που ξεπερνούν την επιδίωξη μιας νεανικής εμφάνισης. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, αυτό το εκχύλισμα διεισδύει εύκολα στο δέρμα, ενεργοποιώντας την κυτταρική αναπνοή και επιδεικνύοντας τις αξιοσημείωτες ιδιότητες ενίσχυσης της ελαστικότητας.

Ως αποτέλεσμα, πιστεύεται ότι οι ρυτίδες μειώνονται. Σκεφτείτε να ενσωματώσετε κρέμες με βάση το αβοκάντο ή να δημιουργήσετε σπιτικά μείγματα συνδυάζοντας αβοκάντο με γιαούρτι.

Αυτό το δυναμικό δίδυμο λειτουργεί αρμονικά για να δώσει μια πιο λεία, πιο λαμπερή επιδερμίδα που αποπνέει μια ανανεωμένη αίσθηση ζωτικότητας. Για βέλτιστα αποτελέσματα, κάντε το μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, εφαρμόζοντας το μείγμα πρωί και βράδυ.

Θυμηθείτε, η αντιγήρανση είναι να αγκαλιάζουμε την ομορφιά του καλά περιποιημένου δέρματος, αντί να κυνηγάμε αποκλειστικά ένα νεανικό πρόσωπο.

5. Φρεσκάρετε την αναπνοή σας

Παράξενο αλλά αποτελεσματικό: το αβοκάντο είναι, στην πραγματικότητα, ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να καταπολεμήσετε ακόμη και τη χρόνια κακοσμία του στόματος.

Η παχιά, κρεμώδης υφή καθαρίζει πραγματικά το στόμα σας όταν το μασάτε, και πέρα από αυτό, τα θρεπτικά ένζυμα στο αβοκάντο καταπραΰνουν το στομάχι και το λεπτό έντερο.

Συχνά η χρόνια κακή αναπνοή προκαλείται από φλεγμονή στο γαστρεντερικό σύστημα και όχι από κάτι που μόλις φάγατε, οπότε το γεγονός ότι το αβοκάντο αντιμετωπίζει το θέμα στην πηγή το καθιστά μια θαυματουργή θεραπεία. Περίπου!

6. Καταπραΰνει το ηλιακό έγκαυμα.

Λιπαρό, κρεμώδες, καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, η εφαρμογή μιας πάστας από αβοκάντο σε ένα έντονο ηλιακό έγκαυμα βοηθά στην ενυδάτωση του ταλαιπωρημένου δέρματος και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, χάρη στην απίστευτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αξία του.

Το δέρμα σας είναι στην πιο ευαίσθητη κατάσταση όταν υποφέρετε από ηλιακό έγκαυμα, επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ήπιες θεραπείες θεραπείας και το αβοκάντο είναι η πιο ήπια από όλες.

Επιπλέον, σχετικά νέα έρευνα έδειξε ότι τα λίπη και τα έλαια που προέρχονται από το αβοκάντο μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής – επομένως δεν είναι απλώς ένα φαινόμενο εικονικού φαρμάκου (placebo).

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα»: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους 103.310 δικαιούχους 

xristiana

Έρχονται προσλήψεις για την έλλειψη αναισθησιολόγων

xristiana

Ο Πρώτος Γαστρονομικός Διαγωνισμός Για Άτομα Με Αναπηρία

xristiana