ΚεντρικήΟμορφιά

Τα (πολλά) οφέλη του αλμυρού νερού για το δέρμα μας

5/7/2023

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από μία ημέρα στην παραλία. Άμμος στα δάχτυλα των ποδιών σας, θαλασσινό αλάτι στα μαλλιά και το δέρμα σας, υγιής λάμψη του ήλιου στο πρόσωπό σας (ευγενική υπενθύμιση να φοράτε πάντα αντηλιακό) και η πολύτιμη βιταμίνη D.

Γνωρίζατε ότι η βιταμίνη D και τα σέξι βρεγμένα μαλλιά δεν είναι τα μόνα οφέλη του να περάσετε τη μέρα σας στη θάλασσα;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το αλμυρό νερό της θάλασσας είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, θείο, ψευδάργυρο, ιώδιο, σίδηρο και φυσικά νάτριο. Το να κάνετε μια βουτιά στη θάλασσα είναι κυριολεκτικά σαν να κάνετε ένα «ορυκτό» μπάνιο για το δέρμα σας.

Στην πραγματικότητα, οι γιατροί συχνά συνιστούν στους ανθρώπους που υποφέρουν από ευαίσθητες δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση να κάνουν μπάνιο σε θαλασσινό νερό για να ηρεμήσουν το ερεθισμένο και φλεγμονώδες δέρμα.

Σίγουρα, μπορείτε να μείνετε σπίτι και να απολαύσετε ένα μπάνιο με θαλασσινό αλάτι και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια μάσκα με λάσπη από τη Νεκρά θάλασσα ή μπορείτε να πάτε στην παραλία και να πάρετε τα ίδια ακριβώς οφέλη χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα ευρώ. Θυμηθείτε αυτούς τους έξι τρόπους με τους οποίους η θάλασσα βοηθάει αβίαστα το δέρμα σας!

1. Ο αντισηπτικός, αντιβακτηριακός και αντιμικροβιακός παράγοντας του θαλασσινού νερού

Θυμάστε όταν η μητέρα σας, σας έβαζε να κάνετε γαργάρες με αλατόνερο όταν είχατε πονόλαιμο; Λοιπόν, υπήρχε ένας καλός λόγος για αυτό. Το αλάτι είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που απορροφά τις τοξίνες. Τα μέταλλα που βρίσκονται στη θάλασσα όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από το σώμα σας και το θείο που βρίσκεται λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το θαλασσινό νερό είναι ιδιαίτερα καλό για όσους έχουν δέρμα με τάση ακμής, επειδή αποτρέπει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και τις λοιμώξεις του δέρματος.

2. Απορροφά τα υπερβολικά έλαια που φράζουν τους πόρους

Το νερό της θάλασσας απορροφά επίσης την υγρασία, κάτι που είναι ένας άλλος λόγος που η ακμή μπορεί να μειωθεί με μία βόλτα στην παραλία. Επιπλέον, εάν έχετε λιπαρό δέρμα, το θαλασσινό νερό είναι εξαιρετικό για να απορροφήσει όλη αυτή την περίσσεια λιπαρότητας που φράζει τους πόρους.

3. Είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο είναι λίγο πολύ «χρυσός» για το δέρμα. Το μαγνήσιο είναι αντιμικροβιακός παράγοντας καθώς και αντιφλεγμονώδες, πράγμα που σημαίνει ότι ανακουφίζει από τον κνησμό και απομακρύνει βακτήρια και μύκητες που προκαλούν δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση.

4. Είναι ένα απαλό απολεπιστικό

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ή όχι ότι όταν επιστρέφετε από μια βουτιά στη θάλασσα, το δέρμα σας μπορεί να είναι τόσο απαλό σαν βελούδο. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το θαλασσινό αλάτι, μαζί με το ότι είναι αντιβακτηριδιακό, είναι επίσης ένα φυσικό απολεπιστικό.

Όχι μόνο βοηθά στην απομάκρυνση όλων των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το σώμα σας, αλλά τα μέταλλα του θαλασσινού νερού βοηθούν επίσης στο άνοιγμα των πόρων, επιτρέποντας στο θαλασσινό αλάτι να καθαρίσει ακόμα πιο βαθιά.

Απλώς φανταστείτε το να βυθίζεστε και να απομακρύνει όλα τα κακά πράγματα. Συμπληρώστε το με την τραχιά άμμο στην οποία αναμφίβολα κάνετε ηλιοθεραπεία, και μέχρι να φτάσετε στο σπίτι, το δέρμα σας απολυμαίνεται, καθαρίζεται, απολεπίζεται και γίνεται λαμπερό με αναζωογονημένη όψη και αίσθηση.

5. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος

Μετά από μια μέρα στην παραλία, ρίξτε όλους αυτούς τους ορούς και τις ενυδατικές κρέμες που περιμένουν να χρησιμοποιηθούν. Το θαλασσινό αλάτι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματός σας, κάτι που βοηθά όλα τα καλά συστατικά από τις κρέμες σας να διεισδύσουν ακόμη πιο βαθιά και να απορροφηθούν πληρέστερα στο δέρμα.

Στην πραγματικότητα, με την απολέπιση και το λουτρό με μεταλλικά στοιχεία που μόλις κάνατε, είναι η τέλεια στιγμή για αυτούς τους ορούς, επειδή το δέρμα σας είναι προετοιμασμένο και έτοιμο να ανανεωθεί με τα καλά συστατικά τους, δίνοντάς σας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

6. Και επιπλέον, είναι κατά της πιτυρίδας

Το θαλασσινό νερό είναι επίσης εκπληκτικό για τα μαλλιά και το τριχωτό τής κεφαλής σας, ειδικά αν υποφέρετε από πιτυρίδα. Το αλάτι στο νερό βοηθά στην απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής σας, η οποία χαλαρώνει και αφαιρεί την πιτυρίδα ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος για ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής.

Επιπλέον, όπως και με το δέρμα σας, το νερό της θάλασσας απορροφά όλα τα περιττά έλαια που προκαλούν ανάπτυξη μυκήτων και είναι ένας αντιμικροβιακός και αντιβακτηριακός παράγοντας που σκοτώνει τους μύκητες που προκαλούν πιτυρίδα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Οι 6 κυριότερες αιτίες πνιγμού – Ετησίως σημειώνονται 236.000 θάνατοι, στην Ελλάδα περίπου 350

xristiana

Stylish χτενίσματα για εσάς που έχετε μακριά μαλλιά – Φωτογραφίες

xristiana

Έρχονται Τα «Πράσινα ΤΑΞΙ»: Σκρέκας: «22.500 Ευρώ Για Την Αντικατάσταση 2.000 Παλαιών Ταξί Με Ηλεκτρικά» – Οι Ωφελούμενοι – Αιτήσεις Από 9/1

xristiana