ΚεντρικήΜαγειρική

Πανεύκολο cheesecake με λεμόνι

28/7/2023

Υλικά

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

120 γρ. βούτυρο λειωμένο

Για το τυρί κρέμα

12 γρ. φύλλα ζελατίνης

1 λεμόνι

250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

300 γρ. γιαούρτι με γεύση λεμόνι

200 γρ. τυρί που απλώνεται

100 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα λεμονιού

100 ml χυμός πορτοκάλι

100 ml χυμό λεμονιού

70 γρ ζάχαρη

15 γρ άμυλο αραβοσίτου

Για διακόσμηση

Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Καταρχάς χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αποκτήουμε ένα αμμώδες και ομοιογενές μείγμα.

Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ., βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάτο, ρίχνουμε το μείγμα των μπισκότων και το συμπιέζουμε ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Μουλιάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος. Και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό σύρμα το γιαούρτι, το τυρί και τη ζάχαρη.

Ύστερα στύβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε τον χυμό σε μια κατσαρόλα, στη συνέχεια στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη βάζουμε στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να λιώσει στη φωτιά για ένα μόνο λεπτό. Όταν λιώσει προσθέτουμε τη ζελατίνη στην κρέμα και χτυπάμε το μίγμα για να ενσωματωθεί.

Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και περιχύνουμε πάνω από τη βάση την κρέμα, κουνώντας ελαφρά το ταψί για να πάει παντού. Ύστερα το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για την κρέμα λεμονιού στύβουμε 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι, παίρνοντας συνολικά περίπου 200 ml χυμού. Βάζουμε τον χυμό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το άμυλο αραβοσίτου. Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, θα πάρει 4-5 λεπτά.

Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και, χωρίς να το βγάλουμε από τη φόρμα, το περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.

Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το cheesecake από τη φόρμα, περνώντας πρώτα τη λάμα ενός μαχαιριού στις άκρες, για να μην κολλήσει και σπάσει. Μόλις το σερβίρουμε, το διακοσμούμε με φέτες λεμονιού κομμένες στη μέση.

Το cheesecake με λεμόνι είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Συμβουλή

Με την ίδια συνταγή, αντί για το cheesecake με λεμόνι μπορούμε να φτιάξουμε πολλά άλλα cheesecakes άλλων γεύσεων, για παράδειγμα ανανά ή ροδάκινο: απλά πρέπει να αντικαταστήσουμε το είδος του γιαουρτιού και τον χυμό για την κρέμα.

Επίσης εάν θέλουμε ένα γλυκό χωρίς γλουτένη, πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα χωρίς γλουτένη για βάση.

Αν μας περισσέψει το φυλάμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη ή σε δοχείο για κέικ και θα διατηρηθεί για μερικές μέρες.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Τυρόπιτα με τορτίγια στο airfryer

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Αιγόκερε, ένα κεφάλαιο κλείνει και ένας νέος κύκλος αρχίζει»

xristiana

Summit Για Την Καταπολέμηση Της Παχυσαρκίας

xristiana