ΚεντρικήΟμορφιά

Πέντε υπέροχες φυσικές εναλλακτικές λύσεις για balm στα χείλη μας

27/7/2023

Αντί να ψάχνουμε στην τσάντα μας για το πέμπτο στη σειρά βάλσαμο που αποκτήσαμε για τη φροντίδα των χειλιών μας, μήπως είναι προτιμότερο να δημιουργήσουμε μια φυσική φόρμουλα μόνες μας; Εναλλακτικά, μπορούμε ακόμα και να καταφύγουμε στη λύση των αιθέριων ελαίων. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουμε τα χείλη μας ενυδατωμένα και απαλά, δεν είναι έτσι;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ακόμα και εάν δεν μας φαίνεται πιθανό, τα αιθέρια έλαια μπορούν αποδεδειγμένα να χαρίσουν επουλωτική και καταπραϋντική δράση στα ταλαιπωρημένα μας χείλη. Μάλιστα, τα καθαρά αιθέρια έλαια περιέχουν ενεργά συστατικά που συλλειτουργούν με τον οργανισμό μας προσφέροντας σε συνεργασία τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα!

Τα ιδανικά αιθέρια έλαια

Ανεξάρτητα από το αιθέριο έλαιο που θα χρησιμοποιήσουμε, θα πρέπει από την αρχή και πάντοτε να έχουμε φροντίσει ώστε να υπάρχει στην κατοχή μας ένα έλαιο μεταφοράς, όπως το jojoba ή το λάδι καρύδας.

Όπως ήδη γνωρίζουμε τα αιθέρια έλαια πρέπει να αραιώνονται, για να μην προκληθεί κάποιος ερεθισμός στο δέρμα μας. Οπότε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την επιθυμητή αραίωση και να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιο χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο τα έλαια μεταφοράς είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα!

1. Έλαιο γερανιού

Το πρώτο αιθέριο έλαιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα χείλη μας είναι το έλαιο γερανιού (rose geranium oil)! Το συγκεκριμένο έλαιο έχει την ιδιότητα να βοηθά στην επούλωση του ξηρού, επιβαρυμένου και σκασμένου δέρματος, βασικά στοιχεία στην αναζήτησή μας για το τέλειο βάλσαμο. Μόλις λοιπόν, αισθανθούμε ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή των χειλιών μας, επενδύουμε στο έλαιο γερανιού!

2. Το λάδι από σπόρους καρότου

Είναι επίσης εξαιρετικό για τα χείλη μας, λόγω των φυσικών αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων του. Θα βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη μολύνσεων από ζυμομύκητες γύρω από τα χείλη μας και θα τους προσφέρει άνεση.

Εκτός από αντιμυκητιακό, όμως, το έλαιο από σπόρους καρότου προσφέρει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αναζωογονήσουν άμεσα τα ξηρά, σκασμένα χείλη και να τα αφήσουν πιο απαλά και ζουμερά, από ποτέ πριν!

3. Το αιθέριο έλαιο καμέλιας

Αξίζει πραγματικά την προσοχή μας! Με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες θα μειώσει άμεσα την τραχιά υφή των χειλιών μας.

Όπως και το λάδι από σπόρους καρότου είναι φυσική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, αφήνοντας τα χείλη σας όχι μόνο βελούδινα, αλλά και πιο γεμάτα.

4. Η λεβάντα και το αιθέριο έλαιό της

Έχει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα μας και ειδικά, για την περιοχή των χειλιών. Με αποδεδειγμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ανακουφίζει άμεσα τα ξηρά χείλη, ενώ χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες τα χείλη μας θα αποκτήσουν και μια αναζωογονητική φρεσκάδα! Ας μην ξεχνάμε και το μοναδικό άρωμα της λεβάντας που ενισχύει τη δράση της με τις ηρεμιστικές του χάρες!

5. Το αμυγδαλέλαιο

Περιέχει αρκετά μεγάλη ποσότητα από καλά λιπαρά, επομένως μπορεί να προσφέρει απλόχερα τα οφέλη του και στα πονεμένα μας χείλη!

Αν και το αμυγδαλέλαιο είναι αρκετά ελαφρύ, ώστε να μην αισθανθούμε έντονη λιπαρότητα στην επιφάνεια των χειλιών μας, περιέχει επίσης και βιταμίνη Ε, που θα βοηθήσει τα χείλη μας να παραμείνουν ενυδατωμένα.  Τέλος, λειτουργεί ως ένα φυσικό φράγμα ενάντια στις ηλιακές ακτίνες UV και στις βλαβερές του συνέπειες για την ευαίσθητη επιδερμίδα μας!

Συμπέρασμα

Καθένα από τα παραπάνω έλαια θα επουλώσει και θα φροντίσει τα χείλη μας, κάνοντάς τα πιο απαλά από ποτέ! Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε πως το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτούμε και έναν ειδικό γιατρό.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ζώδια σήμερα (24/11): Άρης στον Τοξότη μέχρι 4 Νοέμβρη – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Πως να κάνετε το concealer να μείνει σταθερό στα μάτια σας

xristiana

5η Επίδειξη Μόδας AMEA Στο Παλαιό Φάληρο

xristiana